Princ William a Kate musí na kobereček před královnu. Alžběta II. se obává o monarchii

Vévodkyně Kate a princ William porušili příkaz královny Alžběty II. Cestovali totiž královským vrtulníkem, přestože to britská královna výslovně zakázala. Své činy budou muset vysvětlit.

Britská královna Alžběta II. vyhlásila zákaz cestování královským vrtulníkem. Údajně ji znepokojovalo, že ho princ William a Kate používají až příliš často na cesty z jejich venkovského sídla v Anmer Hall do Londýna. Hlavním důvodem má být ale to, že královna nechce, aby přímí následníci trůnu cestovali spolu. V případě havárie letadla s několika dědici na palubě by totiž byla budoucnost monarchie okamžitě v ohrožení.

Deník Daily Express uvedl, že dvojice byla viděna, jak se svými dětmi nastupuje do vrtulníku, přestože se královna dříve vyjádřila, že „tím není potěšena“. Alžběta II., kterou takové chování očividně znepokojilo, si Williama a Kate předvolala, aby si promluvili o jejich používání helikoptéry.

„Vypadá to, že princ William a Kate vzdorovali rozkazům královny. Tento týden byli viděni, jak nastupují do vrtulníku v zadní části Kensingtonského paláce, když vyrazili na krátkou dovolenou. To královnu znepokojilo,“ popsal expert na královskou rodinu Neil Sean.

„Z velmi zřejmých bezpečnostních důvodů je královským protokolem, aby lidé cestovali v samostatných letadlech,“ dodal Sean s tím, že královna o tom s Williamem už jednou vážně mluvila. Expert na královskou rodin zároveň podotkl, že až se princ William s Kate vrátí z dovolené, budou předvoláni do Windsoru, aby vysvětlili své činy.

Tagy: