Důležité je mít něco v hlavě a v kalhotách, říká herec a recesista Milan Šteindler

Milan Šteindler slaví 65. narozeniny.

Milan Šteindler o začátcích divadla Sklep

Herec, režisér a spoluzakladatel divadla Sklep Milan Šteindler, který v úterý 12. dubna oslavil 65. narozeniny, si v životě sáhl až na pomyslné dno. V jednu chvíli dokonce přemýšlel, že to na světě zabalí. Z nejhoršího se ale dokázal znovu vyškrábat až na pomyslný vrchol. Jak se mu nyní daří? A jak navazuje vztahy se ženami?

Přestože je mu šestapadesát let, ve filmech často hraje výrazně mladší muže. Například v Pánském klubu, který bude mít premiéru 2. června ztvárnil postavu padesátníka. „To mě potěšili, že mi nabídli o dost mladšího, než skutečně jsem,“ prozradil s úsměvem Milan Šteindler webu Aha! Díky své roli si prý natáčení maximálně užíval. „Hraju tam Edu, majitele cykloservisu. Eda je notorický záletník, který si nemůže pomoct, protože to ‚prostě potřebuje‘, takže je neustále nevěrnej. S ostatními dochází na terapii pro sexuálně závislé muže. Být tam nechce, ale musí, přinutila ho manželka,“ uvedl herec, který ve svém životě nyní prožívá spokojené období.

Ne vždycky tomu ale tak bylo. Když se rozváděl se svou první manželkou Janou (rozvod trval dlouhých sedm let a uzavřen byl v roce 2015), která ho údajně fyzicky napadala, šikanovala a veřejně na něj házela špínu, byl na tom psychicky velmi špatně. Do toho přišly zdravotní problémy a on dokonce uvažoval o sebevraždě. „Napadly mě rodinné problémy, dlouhý rozvod, neporozumění si s dětmi, ale zároveň borelióza, což vyšlo najevo až po několika letech, tehdy mi tvrdili, že jsem zdráv. Do toho mi umírala maminka. A točil jsem film. Tohle všechno se na mě pověsilo, několik kamenů kolem krku. A pak najednou zjistíte, že stojíte na pokraji toho, o čem jste si mysleli, že byste nikdy neudělali. Hodit si to,“ svěřil se Šteindler magazínu MF Dnes.

Je znovu zamilovaný. Na novou lásku zabral i jeho humor

Po bouřlivém rozvodu měl několik vztahů, ale spíš věcem nechával volný průběh. „Myslím, že protějšek se nemusí nějak extra hledat. Protějšek si vás prostě najde. Víte, ono to je s ženskejma trošku tak, že když moc chcete, tak nedostanete. Takže člověk to musí řekněme nechat volně plynout. Pokud máte potkat někoho, kdo stojí za to, tak ho potkáte,“ řekl o svých zkušenostech vyhlášený recesista webu iDnes.

Při navazování nových vztahů se ženami používá i svůj svérázný humor. „Pobavit je jedna z mých taktik. Ale jen to určitě nestačí. To je spíše vždycky tak na úvod. Ale pak stejně asi záleží na tom, jestli máte něco v hlavě a kalhotách,“ dodal pro iDnes Šteindler. Loni v listopadu na tajné oslavě 60. narozenin generála Petra Pavla se objevil s neznámou ženou. Jak se tehdy svěřil Blesku, mělo jít o jeho novou partnerku.

Tagy: