Ewě Farne s manželem spadl do klína dům za desítky milionů. Kde k nemovitosti v Praze přišli?

Zpěvačka Ewa Farna s manželem Martinem Chobotem se pustili do rekonstrukce trojdomu, který kytarista zdědil po svém dědečkovi. Trojice propojených malých domků se nachází v pražské lokalitě Nový Svět, která je nejen často vyhledávanou turisty, ale žila zde i řada významných českých umělců. Kdyby se pár rozhodl nemovitost prodat, vydělal by na tom majlant.

Úspěšná česká zpěvačka Ewa Farna a její manžel Martin Chobot opravují tři propojené domečky v půvabné pražské čtvrti Nový Svět na Hradčanech. Kytarista obydlí v žádané lokalitě zdědil po svém dědečkovi a výtvarníkovi Vladimíru Suchánkovi, informoval deník Blesk.

ČTĚTE TAKÉ: Slavíky ovládla Farna, sošku získal i Ztracený, Kabát a Balonová. Síň slávy přivítala Neckáře

Chobot s dědečkem stvrdili u notáře, že podíl na novém bydlení bude společným jměním manželů. Stavení o výměře 114 metrů čtverečních nyní prochází rekonstrukcí. Podle informací webu chtějí manželé domu navrátit původní podobu. Zda ale v lokalitě plánují manželé Farna a Chobot i s dětmi žít, není zřejmé. Pokud by se ale rozhodli nemovitost prodat, přišli by si na slušný balík peněz.

Realitní makléř Ondřej Černovický oslovený deníkem konstatoval, že stejně, jako je specifická lokalita, jsou na trhu nemovitostí také specifické ceny. Někteří jsou schopní jen za podíl na domě v Novém Světě zaplatil ohromné částky.

„Z realizovaných transakcí stojí za zmínku dvě poslední. Jsou jimi v obou případech prodeje podílů. Tou první je prodej 4/5 podílu na bytě o ploše necelých 120 metrů čtverečních, který byl prodán za 19 milionů. Druhou a zajímavější je prodej podílu 5/6 za malý domek v částce 38 milionů korun. Je tedy bez diskuze, že současná tržní cena i malého domku dosahuje částek v řádu vyšších desítek milionů korun,“ prozradil portálu odborník na reality Černovický.

Čtvrť plná umělců

Nový Svět je často navštěvovaný turisty, většina z nich zakončuje trasu v jediném dochovaném roubeném stavení v Praze – v restauraci U Raka. A právě naproti roubence s doškovou střechou stojí i trojdomek Farne a Chobota.

Čtvrť Nový Svět se nachází v historickém centru hlavního města poblíž Pražského hradu. Ve středověku v oblasti žila chudina a pak také dvorští zaměstnanci a služebnictvo Hradu. Později malebnou čtvrť známou pro úzké uličky začali obývat umělci.

Pobýval zde například slavný dánský hvězdář a matematik Tycho Brahe. V Novém Světě bydleli také malíř Jan Zrzavý nebo spisovatelé Arnošt Lustig a Ota Pavel. Mezi významné umělce, kteří zde žili, se řadí také režiséři Karel Kachyňa či Ivo Novák. V současné době v historické části Prahy bydlí herec a ředitel Divadla Ungelt Milan Hein nebo režisér Jan Švankmajer.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ewa Farna ohromila velkolepou show. Během dne jsem brečela asi pětkrát, přiznala zpěvačka

Tagy: