Dojemná zpověď prince Harryho: Přiznal, že po smrti princezny Diany v sobě dusil emoce

Princ Harry promluvil o zármutku, který prožíval po smrti milované maminky princezny Diany. Ve videu, v němž povzbuzoval děti, aby mluvily o svých emocích, přiznal, že on sám své pocity potlačoval. Napsal o tom deník Mirror.

Princi Harrymu bylo pouhých 12 let, když v srpnu 1997 přišel o maminku princeznu Dianu, která zemřela během tragické dopravní nehody v Paříži.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední sbohem zavražděné zpěvačce Victorii Velvet: Na obřad přišel i turecký velvyslanec

Po téměř sedmadvaceti letech od neštěstí vévoda ze Sussexu přiznal, že tehdy své pocity potlačoval. O tom, čím si musel projít, promluvil ve videu charitativní organizace Scotty's Little Soldiers, jejímž je celosvětovým ambasadorem. Upozornil na to deník Mirror. Ve videu, které bylo zveřejněno ve čtvrtek 27. června, pohovořil princ o tom, jak náročný může být proces truchlení.

„Jako dítě je tak snadné přesvědčovat sám sebe. Přesvědčujeme sami sebe, že osoba, kterou jsme ztratili, nás chce, nebo že musíme být smutní co nejdéle, abychom jí dokázali, že nám chybí. Ale pak přijde uvědomění, že to tak není, že musí chtít, abychom byli šťastní,“ vysvětloval mladší syn krále Karla III.

Pro děti je podle prince Harryho nejtěžší, pokud si řeknou, že o ztrátě blízké osoby nechtějí mluvit, protože by byly smutné. „Jakmile si uvědomí, že když o tom budou mluvit a oslaví tím život zesnulé osoby, bude to pak mnohem jednodušší,“ pokračoval vévoda ze Sussexu. Nemluvit o smutku s tím, že je to nejlepší způsob, jak ho zvládnout, není správná cesta, řekl princ.

Připustil, že potlačování emocí sice může někomu dočasně pomoci překonat ztrátu, ne však napořád. „Nemůžete to potlačit navždy. Není  to udržitelné. A navíc vás to bude vnitřně sžírat,“ nastínil bratr prince Williama.

Charitativní organizace Scotty's Little Soldiers podporuje mladé lidi, kteří přišli o rodiče v armádě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Strach o jednoho z nejoblíbenějších členů královské rodiny. Po zranění skončil v nemocnici

Tagy: