Nový žebříček popularity královské rodiny: Kate je na vrcholu, Meghan se propadá na samé dno

Popularita princezny Kate a prince Williama je mimořádně vysoká. Vyplývá to z aktuálního žebříčku webu YouGov zaznamenávajícího popularitu členů britské královské rodiny v zemi. Naopak klesá obliba vévodkyně Meghan Markleové a prince Harryho.

Nejnovější zveřejněné údaje serveru YouGov ukazují popularitu jednotlivých členů britské královské rodiny. Žebříček vychází z hodnocení britských respondentů. Popularitou se v citovaném průzkumu rozumí procento respondentů, kteří mají na danou osobu pozitivní názor.

ČTĚTE TAKÉ: Swift-mánie v plném proudu. Královská rodina se s hvězdou fotila v Londýně, Kate ale chybí

Z aktuálního žebříčku vyplývá, že popularita princezny z Walesu je po jejím nedávném návratu zpět na veřejnost na vzestupu. Stejně tak popularita jejího manžela, prince Williama. Popularita princezny Catherine dosahuje 71 procent, následník trůnu je oblíben u 67 procent respondentů.

Člen britské královské rodiny Popularita
Catherine, princezna z Walesu 71 %
William, princ z Walesu 67 %
Anna, královská princezna 65 %
Král Karel III. 58 %
Princ Edward, vévoda z Edinburghu 57 %
Sophie, vévodkyně z Edinburghu 48 %
Zara Tindallová 47 %
Královna Camilla 43 %
Princ Harry, vévoda ze Sussexu 34 %
Princezna Eugenie 29 %
Princezna Beatrice 27 %
Meghan, vévodkyně ze Sussexu 26 %
Princ Andrew, vévoda z Yorku 9 %

Třetí nejoblíbenější členkou britské královské rodiny je princezna Anna, jediná dcera zesnulé královny Alžběty II. a sestra současného krále Karla III., která je podle Buckinghamského paláce aktuálně v nemocnici kvůli víkendovému incidentu, při němž se zranila a utrpěla otřes mozku.

K TÉMATU: Strach o jednoho z nejoblíbenějších členů královské rodiny. Po zranění skončil v nemocnici

Za princeznou Annou, jejíž popularita dosahuje 65 procent, se umístil král Karel III. s 58 procenty.

Další dvě příčky obsadili princ Edward, vévoda z Edinburghu a jeho manželka Sophie, vévodkyně z Edinburghu. S 47 procenty popularity se v žebříčku umístila Zara Tindallová, dcera princezny Anny.

Kdo je váš nejoblíbenější člen britské královské rodiny?

Královna Camilla je podle analýzy oblíbená u 43 procent Britů. Její popularita ale stále roste.

Velký pokles zaznamenal žebříček u prince Harryho, který se v roce 2020 rozhodl opustit královské povinnosti a společně s manželkou se odstěhoval z Velké Británie do kalifornského Montecita. Jeho popularita dosahuje pouhých 34 procent. Po princi Harrym následují princezny Eugenie a Beatrice.

Manželka vévody ze Sussexu, Meghan Markleová, se v žebříčku propadla téměř až na samé dno. Obsadila totiž předposlední příčku s pouhými 26 procenty. Pod Markleovou se umístil už jen nejméně oblíbený člen britské královské rodiny, princ Andrew s devíti procenty popularity.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Přehlídka Trooping the Colour: Proč král slaví narozeniny dvakrát a co znamenají „barvy“?

Tagy:
Velká Británie princ Harry Meghan Markle královská rodina Princezna Beatrice Princezna Eugenie princezna Anna princ Edward Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Zara Tindallová Kate Middleton Sophie, vévodkyně z Edinburghu Edward, vévoda z Edinburghu