Emotivní zpověď slavného zpěváka: Malý syn po mrtvici neovládá pravou stranu těla

Britský hudebník Myles Stephenson se těšil na roli otce jako snad jakýkoliv jiný muž. Radost z narození malého Shiloha ale vystřídal zármutek poté, co lékaři zjistili, že chlapec prodělal mozkovou mrtvici. Nemohou přitom určit, zda k ní došlo před narozením, během porodu či krátce po něm. Umělec na sociální síti promluvil o utrpení a trvalých následcích, které mozková příhoda jeho synovi způsobila.

Radost z narození syna, která se tluče se zármutkem z nepochopitelné mozkové příhody. Takové pocity prožívá hudebník Myles Stephenson. Před dvěma lety se na sociální síti pochlubil fanouškům s novinkou, že se brzy stane otcem. Po narození Shiloha ale netrvalo dlouho, než si rodiče všimli, že s ním není vše v pořádku, píše deník Mirror.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela populární zpěvačka Astrud Gilbertová. Proslavila ji píseň Dívka z Ipanemy

Stephenson a jeho manželka už v prvním půlroce synova života zpozorovali, že dlaň na pravé ruce má neustále zaťatou v pěst. „Jako prvorodiče jsme tomu nepřikládali velkou váhu. Mysleli jsme si, že bude levák. Když začal chodit, všimli jsme si, že za sebou tahá pravou nožičku, a příbuzní nám poradili návštěvu lékaře, abychom se ujistili, že je vše v pořádku,“ napsal účastník X Factor.

„Na to, co nám lékaři řekli, jsme nebyli připraveni. Nespočet prohlídek a nakonec také magnetická rezonance odhalily, že levá strana mozku našeho syna nese poškození, které ovlivňuje končetiny na pravé straně těla. Bylo nám řečeno, že už dříve prodělal mrtvici. Diagnóza hemiplegické mozkové obrny nás naštvala, zmátla a rozesmutnila,“ svěřil se hudebník fanouškům.

Rodiče Shiloha se nehroutí z představy, že se v budoucnu neuplatní, nýbrž z faktu, že bude výrazně omezen při každodenních činnostech. „Nebolí nás, že z něj nebude budoucí Ronaldo nebo Messi. Bolí nás myšlenka, že vázání tkaniček, namotávání špaget na vidličku nebo hraní her s kamarády pro něj nebude jednoduché. Jde o maličkosti,“ uvedli rodiče na Instagramu.

Myles Stephenson si je vědom, že jeho syn neví, jaké je mít zcela pod kontrolou pravou stranu těla. Na všechno přichází po svém, učí se, jak dokáže, a přestože poškození mozku není léčitelné, rodiče s ním dělají vše, co mohou, aby jeho končetiny posílili. Ani ne dvouletý chlapec netuší, jaké výzvy denně překonává, napsal britský Daily Mail.

„Už má za sebou velký pokrok a jsme na něj pyšní. Každým dnem se něco učíme, i když je to pro nás stále nové. Náš příběh sdílíme s nadějí, že upoutáme pozornost jiných prvorodičů, kteří si všimli, že s jejich dítětem se něco děje. Z dlouhodobého hlediska je lepší zjistit, o co jde, dřív, než později,“ dodal milující otec, který v příspěvku také poděkoval rodině, přátelům a lékařům za podporu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Češi podceňují prevenci proti rakovině

Tagy: