Margitovo přiznání: Hanka nezemřela na mrtvici. Popsal nejhorší moment před její smrtí

Štefan Margita si již brzy připomene smutné výročí jednoho roku od smrti milované manželky.

Exkluzivní zpověď Štefana Margity

Příčinou smrti Hany Zagorové nebyla těžká mrtvice. V exkluzivním rozhovoru pro redakci Showtime to uvedl její manžel Štefan Margita. Právě on strávil se Zagorovou poslední dny jejího života. Když se totiž jeho manželce přitížilo, přestěhoval se za ní do nemocnice.

Zagorová zemřela v pátek 26. srpna v Ústavu hematologie a krevní transfuze. Několik dní po jejím skonu se v médiích objevila informace, že ačkoliv zpěvačka trpěla poruchou krvetvorby, nebylo to hlavní příčina jejího skonu. Důvodem měla být těžká mrtvice, kterou zpěvačka utrpěla během čtvrteční snídaně.

„To není pravda. Hanka zemřela na tu svou nemoc, kdy opravdu neexistovala možnost. Vyčerpala všechny, které v medicíně jsou. Bohužel nešlo nic dělat. Byly tam nepříjemné zápalové hodnoty a doktoři věděli, že je zle a upozornili mě, že se mám připravit na nejhorší,“ vylíčil s těžkým srdcem Margita.

Poslední dva týdny svého života strávila Zagorová na nemocničním lůžku. Když se její stav začal zhoršovat, nehnul se od ní ani na krok. „Když Hanka ležela v nemocnici, vždy jsem za ní odpoledne přišel a ptal se, co bude jíst. Chtěla strašně kuřecí polévku, tu si denně dávala. Vždy si dala i jeden indiánek. Ale pak mi páni doktoři řekli, že se její stav zhoršuje a že to není dobré. Že musím počítat se vším. Asi za pět sekund jsem vstupoval do jejího pokoje a neustále si opakoval, že se musím usmívat a nesmím to dát najevo. Bylo to nejhorší životní představení, které jsem musel zahrát,“ přiznal operní pěvec.

Ačkoliv se snažil na sobě nedat nic vědět, Zagorová přesto občas poznala, že je něco špatně. „Tvrdil jsem, že se nic neděje a že pan doktor říkal, že má lepší výsledky. To ji uklidňovalo,“ doplnil.

S Hankou se stihl letmo rozloučit

Poslední čtyři dny jejího života s ní strávil 24 hodin v kuse a do nemocnice se tak prakticky nastěhoval. „Stále se vyptávala, co budeme dělat. Jestli půjdeme na Slavíka. Prostě netušila, že se to stane. Byla velice pozitivní, ale pak se to najednou začalo hodně zhoršovat. Hodně spala, chudinka. A víš, co je strašné? Zažívá to tisíce a tisíce lidí. Sedíš vedle milované osoby a víš, že třeba už zítra nebude. Je katastrofa na tohle čekat. Byl to pro mě nejhorší moment. To, že nemůžeš pomoct. Nikomu to nepřeju zažít,“ svěřil se reportérce Martině Jandové Margita.

Krátce předtím, než Zagorová zemřela, se s ní Margita stihl letmo rozloučit. „Ona zemřela v pátek, a ve čtvrtek kolem páté odpoledne se ještě probrala, koukla na mě a řekla: ‚Pusinku.‘ Pak už spala až do rána a v 11 dopoledne umřela. Poté nastanou věci, u kterých si člověk řekne, že snad ani není schopný udělat. Musel jsem z ní sundat veškeré zlato a šperky, které měla na sobě, a dát je pryč. To bylo pro mě strašné. Pak zařizuješ různé věci a pak padneš. Neustále jsem si opakoval: ‚Nebreč! Hanka se na tebe dívá, kopne tě,‘“ uzavřel Margita.

Celou zpověď Štefana Margity si poslechněte ve středečním speciálním vysílání CNN Prima NEWS, které startuje ve 20:15.

Tagy: