Zkopal mě, vláčel po střepech a znásilnil lahví, obvinila Deppa exmanželka. Chce miliardy

Válka mezi Johnnym Deppem a Amber Heardovou se táhne už roky. Nyní se bývalý hvězdný pár znovu shledává u soudu. Čeká ho totiž několikatýdenní proces, který bude vyvrcholením jeho tahanic. Už v jeho první den došlo k závažnému obvinění. Heardová tvrdí, že ji měl herec před několika lety znásilnit.

K incidentu mělo podle právničky Heardové Elaine Bredehoftové dojít v Austrálii před sedmi lety. „Přitiskl ji k baru a házel po ní jednu láhev za druhou. Pak ji vláčel po rozbitých láhvích po podlaze. Udeřil ji pěstí a kopal do ní. Řekl jí, že ji zabije a že ji nenávidí. Dále ji mlátil a mlátil a nakonec do ní pronikl láhví od likéru,“ šokovala účastníky soudního procesu ve Virginii Bredehoftová.

Když líčila výpověď své svěřenkyně soudci, Depp nevěřícně kroutil hlavou. „Tato smyšlená tvrzení dlouho nebyla součástí obvinění, která Amber vznášela od roku 2016. Přišla s nimi až o několik let později – pro ni velmi výhodně poté, co byla obviněna za pomluvu,“ hájil hollywoodského herce jeho mluvčí.

Obvinění herečky, jež se proslavila rolí v Aquamanovi, popřel. „Navazuje na vzorec jejích propracovaných a chybných tvrzení, která se v průběhu let stále měnila a vyvíjela podle toho, jak se jí to hodilo,“ doplnil.

Depp a Heardová se seznámili v roce 2009 při natáčení filmu Rumový deník. O šest let později se vzali, v srpnu 2016 se ale herecký pár dohodl na rozvodu. „Slečna Heardová je hluboce problémová osoba, která manipuluje lidmi kolem sebe. Dala si záležet, aby si získala mého klienta. Pronásledovala ho, dvořila se mu a hrála si na starostlivou přítelkyni a vyšlo jí to –⁠ bezhlavě se do ní zamiloval,“ řekla Deppova právnička Camille Vasquezová.

Jako svědek vystoupí Elon Musk

Jejich soudní tahanice začala už před lety. Herec z Pirátů z Karibiku nejprve zažaloval britský bulvární list The Sun za článek z dubna 2018, ve kterém jej deník označil za násilníka. Soud ovšem rozhodl ve prospěch Heardové. Podle soudce byla obvinění „ve své podstatě pravdivá“, protože se mnoho z útoků páchaných na manželce potvrdilo. Depp však stále trvá na své nevině.

Nyní se herec soudí kvůli komentáři Heardové publikovaném v roce 2018 deníkem The Washington Post, v němž se texaská herečka označuje za „veřejně známou tvář domácího násilí“. Podle Deppova právního týmu bylo jasné, co tím Heardová říká, ačkoli svého exmanžela v textu nejmenovala. Deppův právník Benjamin Chew uvedl, že herečka se rozhodla „lhát o svém manželovi pro svůj osobní zisk“ a „navždy“ tím změnila Deppovu reputaci a jeho život.

„Uchylovala se k fyzickému násilí, házela po něm věci, bila ho, říkala mu, že je zbabělec,“ doplnila Deppova právnička Vasquezová.

Tým mladé herečky však vypráví jiný příběh. Tvrdí, že je Depp plný vzteku a „chová se jako démon“. „Svou ženu Amber vnímal jako svou matku a sestru, které nenávidí,“ řekla u soudu Bredehoftová s tím, že Johnnyho vztek byl „živen alkoholem a drogami“.

Soudní proces podle deníku Daily Mail potrvá až šest týdnů. Jako svědci během něj mají vystoupit některé další celebrity včetně herců Jamese Franca a Paula Bettanyho či podnikatele Elona Muska. Herec, kterého proslavily excentrické postavy ve filmech jako Střihoruký Edward nebo Karlík a továrna na čokoládu, se u soudu domáhá kompenzace ve výši 50 milionů dolarů (přes 1,1 miliardy Kč). Heardová reagovala vlastní stížností a žádá dvojnásobnou sumu.

Tagy: