Žádné kóma ani Williamova nevěra. Princeznina návštěva trhů byla divadlo, míní experti

Princezna Catherine se v současné době léčí s rakovinou.

Konspirační teorie kolem princezny Kate

Návštěva farmářského obchodu princezny Kate a jejího manžela prince Williama byla dobře promyšlená, řekl expert na britskou královskou rodinu Patrick Hadscombe německému deníku BILD. Dvojice prý chtěla, aby veřejnost viděla, že po událostech posledních dní je všechno v naprostém pořádku. Stejný názor pro CNN Prima NEWS vyjádřil i odborník na britskou monarchii a správce depozitáře zámku Sychrov Ondřej Kubáček. „Určitě to bylo naplánované jako nenápadné rozvíření všech zbytečných teorií,“ domnívá se.

Princezna Kate se během víkendu zčista jasna objevila ve Windsor Farm Shop, kde společně s manželem princem Williamem nakupovali. Svědci pro portál The Sun uvedli, že vypadala šťastně a uvolněně.

ČTĚTE TAKÉ: Otazníky okolo princezny Kate přiživují konspirační teorie. Návštěva trhů vyvolala další

Podle odborníka na britskou královskou rodinu Patricka Handscomba byly nákupy páru dobře promyšleny. „Geniální tah. Vůbec se neschovávali. Svět tak mohl vidět, že je s párem všechno v pořádku,“ popsal Handscombe deníku BILD.

„Palác samozřejmě doufal, že někdo bude fotografovat a natáčet. Kdyby Kate a William chtěli mít soukromí, jednoduše by tam šli až po zavírací době,“ vysvětlil.

S Handscombem souhlasil i český odborník na královskou rodinu a správce depozitáře zámku Sychrov Ondřej Kubáček. „S tímto názorem souzním. Spekulace se v Británii vymykaly kontrole. Řešení ze strany paláce přišlo nenásilnou formou, a to tak, že se ukázala při běžném nákupu na Windsorské farmě, která patří k panství,“ nastínil expert pro CNN Prima NEWS.

Farmářský obchod, kde se prodávají produkty z Windsorské farmy, založil princ Philip. „Chtěl ukázat, co všechno se na Windsoru chová, pěstuje a vyrábí. Členové královské rodiny se tam objevují velice často, takže to není nevšední situace,“ řekl Kubáček.

„Pro veřejnost to bylo neplánované a dopředu neoznámené. Palác musel vědět, že je tam někdo uvidí, protože je to veřejně přístupný obchod. Bylo to vymyšlené jako nenápadné rozvíření všech zbytečných teorií, které se kolem objevovaly,“ zamyslel se.

Odborník však zpochybnil načasování. „Pokud to zdravotní stav dovolil až teď, chápu, že se ukázali nyní ne úplně formálním způsobem v obchodě, kde věděli, že nějaká pozornost bude. Jestliže to stav umožňoval už v předchozích dnech, tak reakce přišla později, než měla,“ upozornil.

Podle webu The Mirror palác neponechal nic náhodě. V zákulisí má totiž pracovat tým odborníků, kteří důkladně promýšlejí plán návratu Kate do veřejného života. Její první vystoupení je nesmírně důležité a je nutné, aby ho zvládla dobře, bez jakéhokoli pozdvižení.

Konspirací kolem princezny Kate je příliš

Po nedávné operaci břicha, kterou princezna podstoupila, se v médiích a na sociálních sítich objevila řada konspiračních teorií o jejím zdravotním stavu – dokonce se spekulovalo, že je princezna po smrti nebo ve vyhnanství či že se straní kvůli Williamově možné nevěře. „Teorií kolem zmizení Kate byla celá řada. Že je v kómatu, že se rozvádí s Williamem a tak dále,“ připomněl Kubáček.

Spekulace podpořilo i zveřejnění vyretušované fotografie, za kterou se Kate poté omluvila. Kensingtonský palác přesto nadále zachovává mlčenlivost ohledně jejího zdraví. „Zcela jasně jsme deklarovali, že nebudeme poskytovat průběžný komentář ke stavu princezny z Walesu a poskytneme jen zásadní aktualizace,“ psalo se na oficiálním webu královské rodiny.

Podle Kubáčka se palác drží svého původního prohlášení. „Už na začátku informoval, že Kate podstoupí operaci, a že se k vykonávání veřejných aktivit vrátí po Velikonocích. Že se nikde dlouho neukázala, bylo v souladu s původním prohlášením,“ podotkl.

„Nicméně jde o populární a často viděnou postavu britské královské rodiny, tak se nedivím zájmu o její zdravotní stav, a že veřejnost byla znepokojena, protože ji dlouho neviděla. Po porodu se obvykle objevila ještě ten den namalovaná, učesaná a na podpatcích. Najednou po blíže nespecifikovaném zdravotním zásahu se z očí veřejnosti úplně vytratila. Takže chápu, že se teorie objevovaly. Spíš to bylo ale touhou po senzaci,“ dodal český expert na britskou monarchii.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Princezna Kate vysvětlila podivné úpravy rodinné fotky. Omlouvám se za zmatky, řekla

Tagy:
konspirační teorie Windsor expert královská rodina odborník Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton Ondřej Kubáček Windsor Farm Shop