Otazníky okolo princezny Kate přiživují konspirační teorie. Návštěva trhů vyvolala další

Usměvavá princezna Kate na snímku z listopadu 2023

Konspirační teorie kolem princezny Kate

Britská princezna Kate se o víkendu poprvé zcela nečekaně objevila na veřejnosti, když vyrazila s rodinou nakupovat na farmářský trh. Podle svědků vypadala velice dobře, jenže celá věc má napříč veřejným prostorem jeden háček – dlouho to vypadalo, že z akce není jediný obrazový záznam. Tato skutečnost opět přiživila divoké konspirační teorie o jejím stavu a příčinách operace. V pondělí večer se objevilo video, na němž má být princezna zachycena. Uživatelé však varují před jeho pravostí.

Manželský pár William a Kate se měl podle webu The Sun zjevit zčistajasna u farmářského obchodu ve Windsoru. Mělo k tomu dojít po dni stráveném s jejich potomky.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Klus se omluvil za video, kde mlčel o teroristech z Hamásu. Myslel, že ho všichni chápou

„Viděli je kolemjdoucí, podle kterých vypadali šťastně. Kate prý působila obzvlášť zdravě. Je to samozřejmě poprvé, co se objevila na veřejnosti od Vánoc,“ připomněl reportér The Sun Ed Southgate.

I když to dlouho vypadalo, že z návštěvy neexistují žádné hmatatelné důkazy, v pondělí večer objevily záběry, na nichž má být údajně zachycena právě princezna, jak se prochází po trhu s taškou v ruce. Zachycená osoba se téměř po celou dobu videa směje. Mnozí uživatelé však varují, že se jedná o jinou ženu, jež je Kate výrazně podobná. Jiní uživatelé argumentují tím, že se jedná o starý záznam nebo že jej vytvořila umělá inteligence.

Podle historika Martina Kováře už přestává být mlčení únosné. „Tamní média nejspíš vyčkají do Velikonoc. Pokud do té doby nedostanou od královské rodiny nějaké zásadní informace, strhne se nejspíše mediální mela,“ myslí si odborník.

Informační vakuum ovšem posiluje tvorbu vtipů a konspiračních teorií. Z mnoha stran se ozývá, že princezna je po smrti nebo ve vyhnanství. Objevují se i verze, že se straní kvůli Williamově nevěře.

Situaci zhoršilo zveřejnění vyretušované fotografie, za kterou se Kate osobně omlouvala. A Kensingtonský palác nadále zachovává mlčenlivost. „Zcela jasně jsme deklarovali, že nebudeme poskytovat průběžný komentář ke zdravotnímu stavu princezny z Walesu a poskytneme jen zásadní aktualizace,“ zní oficiální stanovisko.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Bendig si útok objednal a zaplatil, vyplývá ze závěrů policie. Není to pravda, hájí se zpěvák

Tagy: