Grandiózní oslava šedesátin Pavla Vítka. Nasazené tempo se mu vymstilo, skončil zraněný

Pavel Vítek se na oslavě šedesátin zranil.

Jak Pavel Vítek slavil šedesátiny?

Pražská Lucerna zažila další neopakovatelnou událost – narozeninový koncert Pavla Vítka se spoustou hvězdných hostů. Vedle Josefa Zímy dorazila Regina Rázlová, Adéla Gondíková, Vendula Pizingerová, Veronika Žilková nebo Felix Slováček. Z plátna zazpívala i Eva Pilarová nebo Karel Gott, na které oslavenec často a rád vzpomíná.

Oslavenec Pavel Vítek střídal kostým za kostýmem a překypoval radostí a energií. V jednu chvíli se mu nasazené tempo vymstilo a odřel si ruku. „Spěchal jsem na jedno číslo a zakopl jsem tam, ale to je jedno, lidi byli nadšení, to se zahojí,“ neztrácel dobrou náladu Vítek.

Nadšení byli i slavní gratulanti, kteří mu přišli udělat radost v podobě písničky nebo básničky. Tu přednesla třeba herečka Veronika Žilková.

„Jsem spolužačka Pavla Vítka, byli jsme takový herecký pár. Dneska mám kostým, protože jsme spolu hráli Švandu Dudáka. On hrál Švandu a já Dorotku a pak jsme spolu hostovali v Karlíně v Pohádce mého života. Hráli jsme pár, vybrali nás asi proto, že jsme oba živí a taky že jsme k sobě šli výškově,“ popsala Žilková.

A prozradila, že její nový přítel byl z kostýmu nadšený. „Má rád kroje a dělá si legraci, že musím k němu na Moravu jezdit v kroji. Tenhle je ale chodský, tak budeme muset sehnat moravský. Obávám se, že to udělá,“ prohlásila se smíchem.

Měl jsem co dělat, abych mohl ještě zpívat

Ředitelka nadačního fondu Kapka naděje Vendula Pizingerová se Showtimu přiznala, že se jí Pavel Vítek v 16 letech hodně líbil. „Pak jsem ho potkala až na Drákulovi. Od té doby se datuje naše přátelství a já jsem uznala, že jsem udělala dobře, že jsem na něj nečekala. V té době jsem byla už dávno vdaná,“ uvedla vdova po Karlu Svobodovi.

Se zpěvačkou Monikou Absolonovou už se Vítek zná téměř 30 let. „Jsme oba Váhy a spoustu věcí máme podobně. Známe se od roku 1993 a v roce 1995 jsme začali hrát v Drákulovi. Byli jsme outsideři, on byl pop, já jsem byla od Michala Davida. Naše oslavy a setkání končily bujarými večírky, které byly skvělé,“ vzpomínala Absolonová.

Sám Vítek pak přiznal, že ho gratulace dojaly. „Uvědomil jsem si, jak je to krásný pocit, když tě mají lidi rádi a dají ti to najevo. Měl jsem co dělat, abych mohl ještě zpívat. A hlavně děkuju pražskému publiku, že naplnili Lucernu, to byl můj sen,“ uzavřel oslavenec.

Tagy: