Druhý domov Hany Zagorové: Proč bylo pro zpěvačku sídlo ve Španělsku tak důležité?

Hana Zagorová s manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou vlastnili letní sídlo ve španělské Malaze.

Od smrti nezapomenutelné české zpěvačky Hany Zagorové, která zemřela ve věku 75 let, uplynul 26. srpna přesně rok. Milovala moře a slunce, proto si s manželem, operním pěvcem Štefanem Margitou, pořídili byt v Andalusii, který se stal jejich druhým domovem. Co o svém „prázdninovém“ bydlení během života prozradila?

Zpěvačka Hana Zagorová vlastnila nejen luxusní byt v Praze, ale se svým manželem Štefanem Margitou i letní sídlo ve španělské Malaze. Do prosluněné destinace se zamilovali na první pohled. Byt v přímořském letovisku považovala zpěvačka za ohromnou výhodu. „Hlavní pro mě je, že nemusím na dovolené pořád balit a vybalovat kufr. Mám v Malaze druhou domácnost. Můj sen byl někam letět jen s kabelkou, tak to dnes dělám. Neberu si s sebou nic, ani kartáček na zuby,“ svěřovala se Hana Zagorová v rozhovoru pro MF DNES.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krutý osud idola 80. let, zpěváka Arnošta Pátka. Nádor mu znetvořil obličej, umíral v naprosté chudobě

Letní sídlo u moře si nemohla vynachválit. „Ráno vstaneme, jdeme se vykoupat, na trhu koupíme kilo krevet, které ugrilujeme k obědu, chvíli si lehneme, zase se jdeme koupat, pak na procházku, do obchodů. Opravdu ideální odpočinek," líčila nadšeně v pořadu Top Star na TV Prima.

Řídila se intuicí

Tamní klima a vlhko jim dělalo dobře i na jejich hlasivky. „Jsme tu moc šťastní a spokojení. Malaga se nám nikdy neokouká, milujeme ji,“ sdělovala zpěvačka, která se ráda řídila svojí intuicí. A téměř nikdy ji nezklamala. Měla velký cit na správné lidi a životní rozhodnutí.

Věcmi mezi nebem a zemí se hlouběji zabývala už v době, kdy to ještě nebylo v módě. Pravidelně také navštěvovala kartářky a nechávala si vykládat osud. Měla ráda tajemno a s chutí četla horoskopy. Věřila na osud, ale nenechala se jím svazovat. Když bylo zapotřebí, uměla zabojovat.

„Kartářkám vždycky dopředu oznámím, že nechci slyšet žádné negativní věci, jen ty dobré. Musím říct, že se jejich předpovědi většinou skutečně naplnily. I takové, o kterých jsem si myslela, že se nikdy naplnit nemohou. Neexistuje racionální vysvětlení, jak to ty karty mohly vědět,“ prozradila během života redaktorovi CNN Prima NEWS.

Margitu jí předpověděla Helena Růžičková

Životní lásku v podobě Štefana Margity jí předpověděla herečka Helena Růžičková, které měla věštecké schopnosti. Když Haně bylo čtyřiadvacet let, sdělila jí, že pravou lásku pozná až ve svých šestačtyřiceti letech. Že to bude také zpěvák, ale ne Čech. A skutečně se tak stalo. Přesně v tomto období jí do cesty slavný operní pěvec ze Slovenska vstoupil. V roce 1992 si ho vzala za muže a byla s ním šťastná až do konce svého života. Jejím prvním manželem byl baletní mistr a příležitostný herec Vlastimil Harapes.

SLEDUJTE TAKÉ: Na počest Haně Zagorové chystají její kolegové dva velkolepé koncerty. První proběhne v komornějším duchu v pražské Lucerně a druhý v O2 areně

Tagy: