Rok bez Hanky: CNN Prima NEWS vzpomíná na Zagorovou, čekejte i jedno velké překvapení

Hana Zagorová po sobě zanechala milionové dědictví.

CNN Prima NEWS - živé vysílání

V sobotu 26. srpna uplyne přesně jeden rok od momentu, kdy celé Česko zasáhla zpráva, že nás navždy opustila zpěvačka Hana Zagorová.

Zpravodajská multiplatforma CNN Prima NEWS chystá speciální vysílání Rok bez Hanky, aby si diváci mohli při smutném výročí připomenout úžasné písně a radost, kterou milovaná zpěvačka celému národu přinášela. Pořad připravuje elitní reportérka Martina Jandová. S Hankou Zagorovou i Štefanem Margitou ji totiž pojilo hluboké dlouholeté přátelství.

„Připravovat toto speciální vysílání je pro mě radost, ačkoli je to poměrně náročné. Páteční odpolední speciál od 13:30 s hosty i sobotní Showtime od 19:55 chystám z lásky, se vzpomínkou a velkou úctou k Hance. V rozhovorech jsem se zaměřila na opravdu nejbližší přátele, rodinu a kolegy, kteří nejen vzpomínají, ale i vyprávějí o tom, jak pokračují dál v odkazu Hany Zagorové. Diváci se tak dozví, jaké se chystají pocty nebo koncerty, a určitě uslyší historky, které ještě nikde nezazněly,“ říká Martina Jandová, která se s Hankou Zagorovou přátelila dlouhých třicet let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na Kampě vzniklo pietní místo na počest Hany Zagorové. Fanoušci zde mohou zapálit svíčku

Diváci CNN Prima NEWS tak mohou v pátek 25. srpna od 13:30 sledovat vyprávění a vzpomínání blízkých přátel a kolegů přímo ze studia, které doplníme o reportáže a rozhovory s hvězdnými kolegy, jako jsou Monika Absolonová, Lucie Bílá nebo Marek Ztracený.

Laskavost i vzácný dar umělkyně

„Hanička nejenže si psala písničky, ale hlavně byla známá svojí laskavostí, všeobjímající povahou, duší, která byla – a vlastně pořád je… Za to jsem jí moc vděčná. Jsem strašně ráda, že jsem žila v její době,“ sdělila CNN Prima NEWS Bílá.

„Přestože to neměla v životě vůbec jednoduché, uměla se s tím popasovat a měla vzácný dar – uměla žít tady a teď, užít si jakýkoli přítomný okamžik. Myslím, že je to důležité a že to spoustě lidí chybí. Vždy na koncertech to připomínám, že kromě písní Hanky Zagorové bychom neměli zapomenout žít  tady a teď. A užít si to, abychom to měli hezký,“ komentovala odkaz legendární české zpěvačky Absolonová pro speciál Rok bez Hanky na CNN Prima NEWS.

Kapelník Hanky doprovodné skupiny BOOM!BAND Jiří Dvořák zase s úsměvem vzpomíná na životní energii, kterou Zagorová měla: „Hanka byla ve své podstatě pozitivní člověk a dávala to najevo. Telefonáty s ní nebyly nikdy naříkání, vždycky to bylo zvesela. A třeba když končila její dovolená, zavolala a roztomile, až dětsky, říkala: ‚Ahoj, a kdy už pojedeme na zájezd?'“

„Opakovaně jsme se viděli na ambulanci a vždycky jsme si povídali… Hlavně o muzice. To byly takové příjemné chvilky. O nemoci jsme ani příliš nemluvili. Opravdu o tom nechtěla ani mnoho vědět, nechtěla si to příliš připouštět a fixovat se na to. A na druhou stranu, její fixace na koncerty a kontakt s publikem, nahrávání a písničky byly určitou její obranou a pomáhaly jí všechno perfektně zvládat,“ vzpomíná Jaroslav Čermák, lékař Zagorové a profesor z Ústavu hematologie a krevní transfuze.

ČTĚTE TAKÉ: Margita koncem roku chystá velkou vzpomínku na Hanku. Na podzim vydá nové album

A přiblížil i její poslední chvíle. „Hanka velmi dlouho doufala, věřila nám a snažila se bojovat, aby se její stav opět zlepšil. Dlouho si myslela, že se vrátí na scénu a bude zpívat. Asi až v úplném konci si začala uvědomovat, že už to nebude dobré,“ přiznal lékař. A jak moc bylo tehdy těžké oznámit smutnou zprávu životnímu partnerovi umělkyně, Štefanu Margitovi? „To víte, vždycky se člověku, který má někoho, kdo je mu tak velmi drahý, těžko říká, jak to vlastně je a bude vypadat,“ dodal Čermák.

Sledujte speciální vydání Showtime

Ze života „za pódiem“ leccos prozradí i manažer Luboš Kříž, který s Hankou připravil jedenáct koncertů v Lucerně, nebo Jaroslav Čermák, lékař, který se o zpěvačku více než čtyřicet let staral a léčil ji. Povídat o tom, jaký byl rok bez Hanky, přijdou do studia CNN Prima NEWS blízký přítel Karel Vágner, Jiří Dvořák, kapelník Hanky BOOM!BANDU nebo zpěvák Standa Hložek. Během pátečního odpoledne se dozvíme také příběhy a vzpomínky, které o Hance ještě nikdy nikde nezazněly.

V sobotu 26. srpna od 19:55 pak věnujeme smutnému výročí speciální vydání Showtime, které kromě vzpomínkových reportáží nabídne i velké překvapení a jeden opravdu velmi exkluzivní rozhovor.

Jak prožívaly rok bez Hanky slavné osobnosti?

„Rok bez Hanky a já mám pořád pocit, že tady někde vlastně je, akorát s tím rozdílem, že nemůžu zvednout telefon a zavolat jí, zeptat se jí na něco. Já jsem k ní měla tak blízký vztah, že jsem věděla, že mi vždycky zvedne telefon, že mi vždycky poradí, že mi vždycky řekne názor na můj nejen pracovní, ale i soukromý život. Nikdy mě nementorovala, vždycky vše řekla s takovou laskavostí a nadhledem, že jsem nad tím, co mi říká, vážně přemýšlela… A většinou měla pravdu,“ svěřila se Absolonová.

O své vzpomínky na první seznámení s Hanou Zagorovou se podělil i Marek Ztracený: „Poprvé jsme se potkali osobně asi před pěti lety na Slavících, ještě když jsem byl úplně neznámej kluk ze Šumavy a koukal jsem po ní – a ona mě tenkrát pozdravila. A pak jsem jí šel zahrát do Lucerny a tam už jsme spolu mluvili víc a víc a už jsme spolu měli vztah. Chybí mi, že mi už od ní nikdy nepřijde taková ta hezká smska plná srdíček, to Hanka ráda dělala. A samozřejmě na ni myslím každou chvíli, protože rádia ji hrají neustále, což dokazuje, jak výjimečná byla.“

SLEDUJTE TAKÉ: Na počest Haně Zagorové chystají její kolegové dva velkolepé koncerty. První proběhne v komornějším duchu v pražské Lucerně a druhý v O2 areně.

Tagy: