Měli bychom dát Hance volnost, řekl Margita. Prozradil i plány do nového roku

V Showtimu prozradil, proč se nepletl do koncertů věnovaným jeho zesnulé manželce.

Plány Štefana Margity na nový rok

Minulý rok byl pro Štefana Margitu ve znamení práce. Radost mu dělalo vědomí, že Hana Zagorová pro své fanoušky žije dál. V rozhovoru pro Showtime zpěvák prozradil, jaké má plány na rok 2024, ale i to, proč nevystupoval na koncertech věnovaným jeho zesnulé manželce.

„Teď ještě bude O2 arena, pak vyjde audiokniha,“ prozradil Štefan Margita v rozhovoru pro Showtime s Martinou Jandovou. Narážel na koncert Pocta Haně Zagorové, který se bude konat na začátku února v největší pražské hale, a zároveň vyjde audiokniha podle zpěvaččiny autobiografické knihy Dřív, než to zapomenu.

ČTĚTE TAKÉ: Češka se stala nejkrásnější ženou světa. Prozradila detaily ze zákulisí i plány do budoucna

Poté by byl rád, kdyby na nějaký čas skončily připomínky zesnulé zpěvačky. „Já to tak osobně cítím, že bychom pak měli Hance dát trošičku volnost. Až za několik let zase, určitě bych to neopakoval každý rok,“ zamyslel se ovdovělý muzikant.

Akcí, které se uskutečnily v rámci poct jeho zesnulé manželce, se snažil Margita neúčastnit. „Ani do jednoho koncertu jsem se nepletl, ani do O2 areny či Lucerny. Nechtěl jsem s tím mít nic společného. Chtěl jsem to nechat na lidech, kteří s Hankou zpívali. Dovolím si tvrdit, že v té chvíli tam nepatřím. S Hankou jsme to tak dodržovali. Strašně málo jsme spolu vystupovali. Mělo být naše společné turné, které nedopadlo. Zahrála tam velkou roli nemoc a covid. I tak si myslím, že v tom měla prsty Hanka. Ona to od začátku nechtěla. Co ona nechtěla, vždy nedopadlo. Přemlouvat Hanku nikdy nešlo. Byla rozumná,“ vysvětlil zpěvák, proč na žádném z koncertů věnovaných jeho ženě nevystupoval.

V novém roce 2024 toho má Štefan Margita hodně naplánovaného. Chystá se například odcestovat do Spojených států a to hned dvakrát. „Zase jedu do Ameriky. Opakuje se inscenace Don Buoso, která bude v Národním divadle. V Americe budu dvakrát. Budu jak ve Washingtonu, tak v Dallasu. Pak mám další nabídku do Madridu. V České republice dělám turné ke své desce,“ popsal zpěvák, co ho čeká v následujících měsících.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojetí a slzy na krajíčku. Eva Perkausová se rozloučila s diváky, čekají ji přípravy na porod

Tagy: