Harrison Ford o natáčení Indiana Jonese: Jsem nadšený, že jsem uzavřel sérii, je čas jít dál

Harrison Ford

Rozhovor s Harrisonem Fordem

Ve čtvrtek má v kině premiéru poslední Indiana Jones s Harrison Fordem. Slavný archeolog s kloboukem a bičem pro pořad Showtime prozradil, jak probíhalo natáčení a jak je možné, že ve filmu vypadá na čtyřicet, ačkoliv je mu už 80 let.

„Jsem nadšený, že jsem ještě natočil tento film, a tak nějak uzavřel celou sérii a zároveň tím poděkoval za skvělou příležitost. Teď je na čase jít dál,“ uvedl Ford.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Učit se žít sama se sebou bylo nudné, prohlásila Pořízková. Promluvila o odvaze i sexu

Přestože ho řada lidí označuje za živoucí legendu, podle režiséra Jamese Mangolda tomu tak není. „Já o Harrisonovi nepřemýšlím jako o živoucí legendě, ale jako o živoucím herci, který je sakra dobrý,“ uvedl Mangold.

V době, kdy se natáčel pátý díl filmové ságy, byl herec na prahu osmdesátky. Ve snímku Forda digitálně omladili. „Použila se umělá inteligence, kdy se vzaly moje archivní záběry a za správného světla a úhlu se to nějak napasovalo na mou aktuální tvář. Pro mě je to záhada, jak to udělali, ale nejde o žádný photoshop, jsem to skutečně já,“ vysvětlil herec.

Harrisonovu práci ocenil také herec Mads Mikkelsen. „Když sedíte blízko němu a vidíte, jak pracuje, jak si hraje s kamerou, dostane vás to. Všechno bylo hodně emotivní, protože jsme věděli, že se pátým dílem loučí se svou rolí. Když dotočil poslední scénu, tak jsme mu všichni tleskali a bylo krásné vidět, jak ho to dojalo,“ řekl Mikkelsen.

Harrison Ford si údajně neodnesl z natáčení na rozdíl od svých kolegů žádný suvenýr na památku. Nic prý nedokáže nahradit vzpomínky, které mu zůstanou navždy.

Tagy: