Harry a Meghan jenom kňourají. Celebrity příběhu o „katastrofické honičce“ s fotografy nevěří

Žádná dvouhodinová honička, ti dva jenom kňourají, snáší se na prince Harryho a jeho manželku Meghan vlna kritiky. A to kvůli popisu „dramatu s fotografy“, který podle slov jejich mluvčí mohl skončit katastrofou. Americká komentátorka Megyn Kellyová má jasno. „Žila jsem na Manhattanu 17 let a není možné, aby se tam odehrála dvouhodinová automobilová honička,“ řekla. A podobný názor má i britský novinář Piers Morgan.

Semafory, dopravní značení, ulice plné chodců a silnice zacpané auty. To všechno podle Kellyové boří představu o tom, že by se na Manhattanu mohla odehrát dvouhodinová honička, o které hovořili lidé z okolí Harryho a Meghan. „Jsou tam stovky míst, kde mohli bezpečně zastavit,“ uvedla novinářka na na Twitteru.

Podobně to vidí také americká televizní celebrita a někdejší úspěšná atletka Caitlyn Jennerová. „Byla jsem účastníkem honičky v New Yorku, kdy mě pronásledovali paparazzi, a rozhodně netrvala dvě hodiny. Zdá se, že tihle dva jenom kňourají,“ napsala Jennerová na sociálních sítích.

ČTĚTE TAKÉ: Zablokovali nás popeláři, Harry a Meghan byli nervózní. Taxikář popsal honičku s paparazzi

Na její tweet reagovala blogerka vystupující pod jménem According 2taz, která upozornila na to, že se Markleová na některých fotografiích usmívá. Navíc zřejmě neměla připnutý bezpečnostní pás.

K úternímu incidentu se vyjádřil rovněž novinář Piers Morgan. „Žádná dvouhodinová honička se nekonala, jejich příběh se rozplývá každou minutou,“ napsal na Twitteru.

K honičce mělo dojít v úterý po charitativní akci v New Yorku. Mluvčí páru ji označil za „téměř katastrofální“. „Toto neúprosné pronásledování, které trvalo více než dvě hodiny, vyústilo v několik téměř kolizních situací, do nichž byli zapojeni ostatní řidiči na silnici, chodci a dva policisté NYPD (newyorská policie),“ sdělil.

Newyorské policejní oddělení potvrdilo incident s fotografy, ale uvedlo, že nedošlo k žádnému zranění, kolizi ani zatčení. Dodalo, že Harry a Meghan v pořádku dorazili na místo určení.

Vévodové z akce odjeli v černém autě, následovali je fotografové a za asistence policistů, kteří pomáhali jejich soukromé ochrance, se vydali na policejní stanici vzdálenou asi 14 bloků. Tam několik minut čekali, až se situace uklidní, poté za policejního doprovodu odjeli žlutým taxíkem, uvedl web Tmz.com.

Incident mohl skončit smrtí

Taxikář Sukhcharn Singh řídil svůj vůz, když na něj podle jeho slov mával člen ochranky. Singh zastavil u obrubníku a dovnitř nastoupili Harry, Meghan a její matka. „Zablokoval nás popelářský vůz a najednou přijeli paparazzi a začali nás fotit. Harry a Meghan vypadali nervózně, myslím, že je celý den někdo pronásledoval, ale ten člen ochranky to měl pod kontrolou,“ sdělil taxikář s tím, že manželský pár vezl asi 10 minut. Během této doby o žádnou nebezpečnou honičku prý nešlo.

„Myslím, že je to všechno přehnané,“ řekl Singh. „Jsou tu policejní stanice, strážníci na každém rohu, v New Yorku není důvod se bát,“ upřesnil.

Člen Harryho ochranky Chris Sanchez si však myslí, že celý incident mohl skončit smrtí. „Nikdy jsem nic takového nezažil. To, s čím jsme měli co do činění, bylo velmi chaotické. Byl tam asi tucet vozidel: auta, skútry a kola,“ uvedl Sanchez pro web CNN s tím, že kolemjdoucí byli na několika místech v ohrožení. „Mohlo to mít fatální následky. Projížděli i na červenou,“ sdělil člen ochranky.

Tagy: