Hartl, Pešek nebo Menzel. Jak dlouho vydrží Veronice Žilkové láska s hudebníkem?

Veronika Žilková znovu září štěstím. Po rozpadu manželství s Martinem Stropnickým našla novou lásku. Zamilovala se do hudebníka, bývalého baskytaristy skupiny Argema Josefa Holomáče. Herečka už v životě vystřídala spoustu mužů. S kým v minulosti randila, jak dlouho vztah vydržel a co bylo důvodem rozchodů?

Veronika Žilková se vdávala třikrát, ale žádné manželství jí dosud nevydrželo. S prvním manželem, reklamním režisérem Jiřím Hanychem, se poznala v době studií. Seznámili se v den jejích jednadvacátých narozenin, manželi byli od roku 1984, rok na to se jim narodila dcera Agáta. Rozvedli se o čtyři roky později, když se Hanych zamiloval do Veroničiny kamarádky Barbory.

Herečka se poté dala dohromady se svým kamarádem, stavařem Markem Navrátilem, kterého si v roce 1988 vzala za muže a měla s ním dva syny: Cyrila a Vincenta. Navíc si z dětského domova osvojili ještě další dvě děti: Honzu a Markétu. Navrátil krásně přijal i dceru Agátu, o kterou se řádně staral a vychovával ji od jejích dvou let. Manželství vydrželo sedmnáct let a tentokrát za jeho rozpadem stála Veronika, která se zakoukala do Martina Stropnického.

Když si bývalého herce a současného velvyslance ČR v Izraeli v roce 2008 brala, doufala, že tentokrát už to bude napořád. Ve vztahu museli překonat obrovskou tragédii. V pouhých osmi měsících života zemřel jejich chlapeček Melichar, který měl těžkou vrozenou vadu – braniční kýlu. Nakonec se vytouženého potomka přece jen dočkali a narodila se jim dcera Kordula.

Jejich manželství patřilo k nejstabilnějším v českém šoubyznysu. O to víc všechny zaskočilo, když na začátku letošního roku oznámili rozchod. Ten navíc proběhl velmi zvláštně. Stropnický Žilkové poslal e-mail, v němž ji oznámil, že s ní dále nemůže být. Důvodem podle Veroniky byla jeho nová známost, pohledná blondýna Markéta Horňáková, která na českou ambasádu v Izraeli nastoupila před sedmi lety jako stážistka. Milostný poměr spolu měli udržovat delší dobu.

Otevřené přiznání: Nikdy jsem nebyla svatá

„Proč jsem se vdávala třikrát? Protože předchozí manželé mě nechali přijít na jejich nevěry. Nevěry se stanou, ale ta zahýbající strana musí udělat maximum pro to, aby to neprasklo a nezranili svého partnera – partnerku. Nebyla jsem svatá, ale mé úlety byly vždy reakce na bolest z jejich zrady a nikdy nepraskly,“ prozradila Žilková ve své autobiografické knize Dělte dvěma.

Mezi její lásky v minulosti patřili také herečtí kolegové. O devět let starší Jan Hartl, kterému zlomila srdce, nebo Michal Pešek. Vášnivý románek prožila také s o třiadvacet let starším oscarovým režisérem Jiřím Menzelem. Jejich vztah trval půl roku a Veronika s ním dokonce přišla do jiného stavu. Nakonec se ale rozhodla, že si dítě nechá vzít. „Já věděla, že Menzel má holek víc. Navíc jsem byla děsně spálená životem. Také jsem nechtěla s dalším otěhotněním riskovat, že zase ztratím veškerou práci,“ vysvětlila ve své životopisné knize. Jak dlouho jí vydrží láska s hudebníkem Josefem Holomáčem?

Tagy: