Bolest Heidi Janků: Manžel jí chybí i po pěti letech. Je ale připravená udělat velký krok

Před pěti lety se Heidi Janků zhroutil svět. Smrt její životní lásky, o třicet let staršího manžela Ivo Pavlíka, který jí byl v každé situaci velkou oporou, pro ni znamenala obrovský šok. Odešel náhle bez rozloučení, když ho zradilo nemocné srdce. Bylo mu 84 let. Ještě nedávno zpěvačka tvrdila, že žádného muže nechce, nyní ale názor změnila. Koho by si vedle sebe přála mít?

Letos by s Ivo Pavlíkem v manželství oslavili třicet let. Děti spolu neměli, žili sami pro sebe. Vzpomínky na krásné chvíle a na to, co spolu všechno prožili, ožívají o to více. „Odchod milovaného člověka asi nepřebolí nikdy, jen rána se časem zahojí. Teď s výročím Ivošovy smrti je to trochu citlivější téma. Ale život jde dál a já se snažím žít, jak to jen jde,“ svěřila se zpěvačka.

Ivo jí nejvíce chybí v zásadních životních momentech, v rozhodování, co dělat, a co ne. I díky svým zkušenostem a nadhledu jí skoro pokaždé poradil správně. „O všem jsem se s ním vždycky radila. Ne, že bych kolem sebe teď neměla lidi, na které se můžu obrátit, ale Ivošův názor mi prostě chybí, stejně jako společné sdílení zážitků. To už budu postrádat navždy,“ povzdechla si nestárnoucí zpěvačka, která v listopadu oslaví 60. narozeniny.

Mladší partner by jí vyhovoval

Svému muži, který byl hudebník a producent, vděčí za pěveckou kariéru. Byl to on, kdo jí vymyslel styl, napsal pro ni první hity a učil, jak se v šoubyznysu chovat. Po jeho smrti si jako náplast na bolest pořídila pejska, kterému dala jméno Eda.

„Zaplnil to prázdné místo v srdci. Bylo to správné rozhodnutí. Eda je parťák, který mě umí rozesmát a o kterého se musím starat. Chodíme na dlouhé procházky, což vyhovuje nejen jemu, ale i mně. S Ivošem jsme kdysi měli také pejska. Malého černostříbrného knírače Falca, který s námi jezdil po koncertech i po dovolených. Prožil s námi dlouhých patnáct let a já pevně věřím, že Eda bude mít se mnou podobně dlouhý a zajímavý život,“ uvedla Heidi Janků.

Ještě nedávno tvrdila, že si na samotu postupem času zvykla a představa, že by si měla zvykat na jiného muže, ji spíše děsí. Nyní už ale mluví jinak. Novému vztahu by se prý nebránila. „Nejsem ve fázi, že bych někoho urputně hledala, nechávám to osudu. Uvidíme, co bude. Pokud si mě někdo najde a přeskočí jiskra, tak proč ne. Jen staršího partnera bych už asi nechtěla. Neubránila bych se srovnání s Ivošem a to by bylo těžké. Takže když už, tak spíše někoho mladšího,“ uzavřela zpěvačka.

Tagy: