Slavné, ale bezdětné. Proč neměly Zagorová, Vondráčková, Janů nebo Molavcová děti?

Zpěvačka Hana Zagorová

POVÍDEJ (20)

V českém šoubyznysu najdeme řadu žen, které se nedočkaly vlastních potomků. Která z českých hereček a zpěvaček se o děti připravila dobrovolně a komu v tom zabránilo zdraví? To prozradily redaktorovi CNN Prima NEWS.

Hana Zagorová

Maminkou se toužila stát vždycky. Vážná choroba krve, kterou trpí od svých třiadvaceti let, jí však její velký sen znemožnila. Jednou dokonce byla těhotná, ale přišlo to zrovna v době, kdy kvůli nemoci podstupovala léčebnou kúru a její tělo bylo plné kortikoidů. A to by bohužel s mateřstvím nešlo dohromady, neboť by se narodilo postižené dítě. Její touha po mateřství byla natolik silná, že se pokoušela i o adopci. Ani ta ovšem nakonec nedopadla.

Petra Janů

Touhu mít potomka zpěvačka nikdy nepocítila. Jak prozradila, dítě nechtěla a svého rozhodnutí nikdy nezalitovala. „Myslím, že se dá žít plnohodnotný život i bez nich. Možná v tom jistou roli hrálo i to, že jsem neměla moc hezké dětství a jsem z rozvedeného manželství. Navíc můj manžel už dítě měl, dceru Markétu, takže ani z jeho strany nebyl nějaký tlak na to, abychom si pořídili mimčo,“ prozradila v minulosti redaktorovi CNN Prima NEWS Petra Janů.

Zdena Hadrbolcová

Jako herečka ztvárnila řadu maminek a působila v nich velmi přirozeně, skoro až autenticky. V soukromí přitom nikdy žádné neměla. Jak uvedla, byla to její volba. Nikdy si neuměla představit, že by měla děti. Netoužila po nich, což ale neznamená, že by je neměla ráda. Naopak k nim chová něžné city. Jen chtěla mít život bez jakýchkoli závazků.

Jitka Molavcová

Přestože část své kariéry věnovala dětem, pro které pravidelně účinkovala v televizním pořadu, vlastní potomky nemá. Možnosti být matkou se vzdala kvůli své životní lásce, manželovi, scénáristovi a spisovateli Janu Petráňovi, který měl z předchozího vztahu syna a další děti už nechtěl.

Jitka Zelenková

Nemít děti bylo její vlastní rozhodnutí, kterého nelituje. Odmítá ovšem tvrzení, že by rodinu obětovala kvůli kariéře. „Obdivuji, když se někomu povede vytvořit spokojenou, milující rodinu, ale nelituji, že to není můj případ. Děti jsem prostě nechtěla. Nejsem ten typ,“ pokrčila rameny zpěvačka v jednom z předchozích rozhovorů.

Helena Vondráčková

V jejím případě sehrála velkou roli smůla. V nejlepších letech neměla vhodného partnera a když už ho našla, na miminko bylo pozdě. „Přála jsem si tři děti, ale nebylo mi shůry dáno. Člověk se musí smířit s tím, že ne vždy v životě vychází tak, jak si přejete,“ sdělila před lety redaktorovi CNN Prima NEWS zpěvačka. O tom, že by dítě adoptovala, neuvažovala. Ve vzdálenějším příbuzenstvu totiž zažila situaci, kdy si jedna z jejích tet adaptovala holčičku, ale geny byly natolik silné, že je ani dobrá rodina nedokázala ukočírovat.

Heidi Janků

Nestárnoucí zpěvačka otěhotněla ve svých čtyřiadvaceti letech, kdy měla velmi slibně rozjetou kariéru. Proto se rozhodla jít na interrupci. Tehdy si nedovedla představit, že by měla dítě, navíc neměla ani matku, která by se jí o miminko postarala, když by byla na koncertě. Později, když už byla na potomka připravená, jí nebylo přáno a dodnes toho lituje. „Jednu dobu jsme s Ivošem (manželem – pozn. red) po dítěti toužili. Dokonce jsme měli vybraná i jména. Chlapeček by byl Karel po mém bratrovi. Ale osud tomu bohužel nechtěl,“ povzdechla si Heidi.

Tagy: