Herec Michal Pešek vydělal miliony, měl dvě Ferrari. Randil s Jandovou. Před smrtí oslepl

Herec Michal Pešek, kterého nejvíce proslavil film Křtiny a seriál Malý pitaval z velkého města, se dožil pouhých třiapadesáti let. Zemřel na rakovinu plic, s níž statečně bojoval šest let. Miloval život a krásné ženy. Jaké bylo jeho soukromí?

První velkou láskou Michala Peška byla herecká kolegyně Veronika Žilková. Přestože se rozešli, přátelský vztah s ní udržoval až do konce svého života. Během natáčení filmu Křtiny pak prožil románek s Dagmar Veškrnovou, dnes Havlovou. „Víc vážně to brala asi Dáša než Michal. Ten si života uměl užívat. O svých láskách vždycky s oblibou říkával, že za ten fór to stálo,“ prozradil redaktorovi CNN Prima NEWS Peškův blízký kamarád Václav Upír Krejčí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zesnulá herečka Simona Postlerová prožila velkou lásku s hercem Ivanem Trojanem. Žili spolu šest let. Rozchod byl bolestný

Michal Pešek se během života oženil jednou. Za manželku si vzal Hanu, s kterou měl syna Michala a dceru Terezu. Po rozvodu prožil několik známostí. Patřila mezi ně i o dvacet let mladší herečka Klára Jandová, která se nejvíce proslavila v seriálech Rodinná pouta a Velmi křehké vztahy. Chodili spolu jeden rok. Konec života pak prožil s přítelkyní Martinou.

Vlastnil dvě ferrari, v kasinu prohrál milion

Po revoluci Michal Pešek vyměnil herectví za podnikání. Jeho hlavní parketou se stala reklama, marketing a finance. Dokonce jeden čas působil i jako poradce tehdejšího ministra financí Iva Svobody. Druhým domovem se stalo Nizozemí, do Čech se ale pravidelně a rád vracel. Díky podnikání vydělal velké peníze, které uměl roztočit. „Měl dvě ferrari. Jednou jsem byl u toho, když v kasinu prohrál milion. On žil naplno. Peníze ho ale nezkazily,“ zavzpomínal Václav Upír Krejčí.

Michalu Peškovi lékaři rakovinu diagnostikovali pouhé dva týdny poté, co pohřbil svého tatínka. Statečně s ní bojoval šest let a stal se onkologickým zázrakem. Kombinoval moderní léčbu s alternativní. Pouhý měsíc po chemoterapiích stihl složit státnice na vysoké škole a obhájit bakalářku. Přestože trpěl obrovskými bolestmi a před smrtí oslepl, radost ze života neztrácel. Zemřel doma, obklopen těmi, co ho měli rádi, pouhé tři dny po svých 53. narozeninách. Umíral smířený a vyrovnaný. Celý scénář pohřbu si dopředu připravil. 7. května od jeho smrti uplynulo 12 let.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co herečka a bývalá první dáma Dagmar Havlová v pořadu Inkognito prozradila o kolegovi Oldřichu Kaiserovi?

Tagy: