Herec Norbert Lichý zemřel podobně nečekaně jako jeho otec. Bydlení s matkou si vychvaloval

Herec Norbert Lichý zemřel nečekaně ve věku 59 let.

V 59 letech zemřel herec Norbert Lichý

Herec Norbert Lichý, který zemřel nečekaně ve věku 59 let, byl citově fixován na své rodiče. Oba byli umělci. Otec zemřel rovněž předčasně a v podobném věku jako on. Poté se Norbert upnul na matku, s níž žil ve společné domácnosti.

Norbert Lichý se narodil do umělecké rodiny. Jeho otec Alexandr byl herec, dramatik, režisér a básník, který převážnou část umělecké kariéry prožil stejně jako on v ostravském divadle Petra Bezruče, kde se vypracoval až na místo ředitele. Když v srpnu roku 1968 přišla sovětská okupace, postavil se do čela protestních akcí ostravských divadelníků a byl zbaven funkce. Jeho hry se nesměly hrát a v divadle mohl nadále působit už jen jako režisér. V pouhých třiapadesáti letech ho postihl těžký infarkt, zemřel na Silvestra roku 1986 ve věku 61 let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Utajovaná sestra herečky Jany Hlaváčové pracuje jako strážník městské policie. Život v ústraní jí vyhovuje

Norbertova maminka Evelyn v Divadle Petra Bezruče působila dlouhá léta jako tanečnice. „Díky rodičům jsem v divadle vyrůstal. Naši mě do ničeho nenutili, ale to prostředí mě fascinovalo a naprosto okouzlilo. Už asi v osmi nebo devíti letech jsem získal svoji první roli. Pamatuji se, že před lidmi jsem trémou absolutně netrpěl, jen před tatínkem, když mě režíroval,“ popisoval během života redaktorovi CNN Prima NEWS Norbert Lichý, který měl ještě o čtyři roky staršího bratra Alexandra, jenž pracuje jako přírodovědec.

Když otec náhle zemřel, upnuli se s matkou na sebe. Norbert se od ní nikdy neodstěhoval, žili spokojeně ve společné domácnosti jeden pro druhého. „Máme nastavená nějaká pravidla. Maminka se o mě bojí, kázeň musí být, ale já na ni moc nedbám. Nejsem zase tak úplně nejhodnější syn, umím zlobit,“ líčil s úsměvem.

Maminka mu vytvářela to pravé rodinné zázemí. A protože byl zdatný jedlík, vyvařovala mu ty největší dobroty. „Vaří výborně. Nejraději mám od ní svíčkovou. Tu zbožňuju. Ale každé jídlo, co připraví, je neskutečně dobrý. Já jsem celkově hodně masovej... Zeleninu nemusím,“ vyprávěl herec.

Tagy: