Jdu do lepší půlky života, říká Bendová. Zmínila recept na krásu i proč „miluje“ Novotného

Herečka Alice Bendová, která slaví 50. narozeniny, toho stíhá opravdu hodně. Nejenže točí seriály a filmy, ale věnuje se také realitám a štěstí zkoušela rovněž v komunální politice. V loňských volbách v obci Zbuzany, kde žije, kandidovala za ODS a NK pro Zbuzany a lidé ji zvolili do zastupitelstva. Nejen o tom promluvila oslavenkyně v rozhovoru pro CNN Prima NEWS.

Co vás vedlo k tomu, vstoupit do komunální politiky?
S velmi zajímavou skupinou lidí jsme si řekli, že by bylo dobré, aby se v naší obci řada věcí změnila, zrychlila a posunula. I s tím, co na první pohled vypadá kamenně, se podle mě dá pohnout. Bohužel výsledky voleb nedopadly podle mých představ. Byť mě lidé do zastupitelstva zvolili, za což jim děkuji, kandidáti, co jsem tam chtěla vidět, se tam bohužel nedostali. Z našeho sdružení jsme tam byli pouze dva. Neměla jsem tam tím pádem dostatečnou podporu, proto jsem nakonec na funkci zastupitelky rezignovala.

Je pravda, že je pro vás v komunální politice inspirací řeporyjský kontroverzní starosta Pavel Novotný?
Já ho miluju! (smích) On je radikál, ale strašně přímý, upřímný. Dobře vím, že pro mnoho lidí je Pavel absolutně nepřijatelný, ale když ho člověk zná a vidí jeho výsledky, které v Řeporyjích má, tak ho prostě bude volit znovu. Ať je, jakej je, tak pro ty Řeporyje opravdu strašně moc dělá. Je neuvěřitelný, co všechno se událo v jejich škole. Ty změny jsou rychlé a jsou vidět. Pavla dvě bychom ve Zbuzanech potřebovali.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nenávidím lidi, Češi jsou národ nevděčných debilů. Pavel Novotný na rovinu o otci i politice

Vrcholná politika vás neláká?
Rozhodně ne! Abych řekla pravdu, ani se k ní nechci vyjadřovat. Je toho hodně, co se mi nelíbí, ale zařekla jsem se, že se k tomu nebudu vyjadřovat a nebudu nic hodnotit. Jedu si podle svého, snažím se žít spokojený život, nikomu neubližovat, smát se na lidi, veselit se a radovat se z toho, co je. Je mi smutno, jak je republika rozdělená. Když byly prezidentské volby, napsala jsem na svůj Instagram, že mám ráda všechny svoje sledující, ať volí pana Babiše, nebo pana Pavla. Je to každého věc a každý má právo na svůj názor. Nevím, proč lidé proti sobě jdou jako šílení.

Jak oslavíte životní jubileum? Berete věk pouze jako číslo? 
Moje životní jubileum považuji za půlku mého života. Vstupuji teď do té lepší a hrozně se na to těším. Oslavím to s rodinou v soukromí u nás doma. Napočítali jsme, že nás bude 26 a asi 12 psů. Druhá oslava bude s druhou rodinou od mého Michala (životní partner, pozn. red.). A pak bude ještě jedna oslavička, která bude snad také dobrá. Věk beru skutečně jenom jako číslo. Říkám si, že je úžasný, že jsem se toho dožila, ne každý člověk měl to štěstí.

Zmínila jste přítele Michala. Už dva roky jste spolu zasnoubení, kdy bude svatba?
To kdybychom věděli! (smích) Vždycky když přiletíme na Tenerife (na Kanárských ostrovech vlastní apartmán, pozn. red.), tak si říkáme, že bychom mohli teď... Ale pak si říkáme, ty jo, to jsou dva tři dny ztracený, to se raději budeme procházet, válet na pláži, jíst v restauraci... Vždycky to tak nějak odložíme a myslím, že to budeme odkládat dál, až budu úplně stará a trapná nevěsta. Říkám si, že už teď bych v těch svatebních šatech byla trapná.

Z manželství s hokejistou Václavem Bendou máte syna Václava a dceru Alici. Půjde někdo z dětí ve vašich uměleckých šlépějích?
Vypadá to, že ne. Moji práci berou, myslím, že ji mají rádi, ale ani jeden z nich k tomu netíhne. Pokud někdy náhodou, tak to bude asi jen výkřik do tmy.

Co děti říkají na vaše slavné role, ať už to byla potvora Simona v seriálu TV Prima Velmi křehké vztahy, nebo film Kajínek, kde jste měla hodně žhavou erotickou scénu, či Báječná léta pod psa, kde jste se ukázala v celé své kráse?
Velmi křehké vztahy, myslím, neviděly, ve filmu Báječná léta pod psa mě viděly určitě. Děti samozřejmě vědí, jakou jsem tam měli roli, a vědí, že je to moje práce. Co se týče Kajínka, tak toho jsem jim nedoporučovala, ale nejsem si jistá, jestli se na něj potají nepodívaly. (smích)

Už dlouhé roky vypadáte pořád stejně, udržujete si štíhlou postavu, zachováváte si mladistvý vzhled. Máte na to nějaký recept?
Snažím se smát, snažím se spát, snažím se alespoň trochu sportovat a občas nejíst tolik. Samozřejmě s přibývajícími roky se musím hlídat o to víc. Každá desítka člověku něco přidá a něco ubere. Přidá zkušenosti, ubere sílu.

Co vás v nejbližší době čeká?
Tolik, že ani nevím, kde mi hlava stojí. Teď jsme se vrátili z našeho milovaného Tenerife a rovnou jsem nastoupila do jednoho seriálu. Na to se hrozně těším. Pracuji také pro realitku, prodávám nemovitosti, což mě také hrozně baví. A věnuji se také svému Instagramu.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Herečka Alice Bendová má za sebou krušné chvíle:

Tagy: