Nenávidím lidi, Češi jsou národ nevděčných de*ilů. Pavel Novotný na rovinu o otci i politice

O politicích KSČM neváhá napsat, že by je rád viděl viset. Vietnamci jsou podle něj pracovitější než Češi a přiznává, že celoživotně kouří trávu. Kolem kontroverzního politika Pavla Novotného už se vody rozvířily mnohokrát. Zatím ale stále stojí v čele pražské městské části Řeporyje. V rozhovoru pro CNN Prima NEWS promluvil nejen o politice, ale také o blížících se narozeninách svého otce, baviče Petra Novotného, který před 9 lety prodělal mozkovou příhodu. „Je na tom úměrně tomu, čím si prošel,“ přiznal. Kdo by byl podle něj nejlepším prezidentem po Miloši Zemanovi?

Váš otec Petr oslaví 6. srpna 75. narozeniny. Chystáte pro něj nějaké překvapení?
Ano. Víte, tatínek už neřeší věci, co nemusí. Zajímají jej vnoučata, Slavia Praha, škvarky, fandí nám se ségrou v Řeporyjích. Kdysi jsem přerušil studium VŠ. Jako on. Už jsem měl kariéru, do toho holka v Ostravě. Našim to bylo líto, dodělal jsem církevní VOŠ a nazdar. Věděl jsem, že by rodiče potěšilo, kdybych tomu dal ještě šanci, jenže… Dvě práce, děti… Důvody se vždy najdou. Dnes jsem rodičům oznámil, že jsem po domluvě s manželkou a zamyšlením se nad organizací času zapsán a v říjnu se v jedenačtyřiceti vracím do školních škamen. Kriminalistika. Otec byl překvapený a viděl jsem, že jej to potěšilo. Skoro jako když mu přinesu škvarky.

Pavel Novotný (41)
Syn slavného televizního baviče Petra Novotného je od roku 2018 starostou v pražských Řeporyjích. Členem ODS je od roku 2002. V minulosti se živil jako bulvární novinář nebo moderátor. Za sebou má i profesionální pokerovou kariéru, v níž byl úspěšný nejen v ČR, ale i na mezinárodní úrovni.  Je ženatý a má dvě dcery.

Jak proběhne oslava jeho půlkulatin?
Tatínek má už velkou oslavu za sebou, přijeli Fešáci, rodina Rosákova a další přátelé, byl šťastný. Zpívalo se, hrálo na kytaru a bylo to moc fajn.

Jak je na tom po zdravotní stránce?
Jsem jeden z vás, jen jsem teď novinářem v uvolněné funkci starosty. Já novinářům nechci lhát. Otec je na tom úměrně tomu, čím si prošel. Ale jde se projít, chutná mu, obklopen pěti vnoučaty. Jdeme zápas od zápasu. Tečka.

Otec vlastnil uměleckou agenturu. Kdo se o ni teď stará?
Z veřejně dostupných zdrojů se dá zjistit, že jsem rodinnou firmu, která roky stála, před pár lety koupil, minoritní podíly mají táta a Láďa Hruška. Agenturu jsem tři roky provozoval, uvedl firmu do černých čísel a přerušil její činnost až jako starosta. Stále existuje, teď spí. Neměl jsem nikdy sílu ji zavřít. Mám dvě práce, dělám po nocích politický marketing, s Láďou jsme přátelé, jen spolu teď neděláme. Jeho management jsem musel předat, nemám absolutně prostor… O firmu se starám já. Udělal jsem pro ni, co bylo v mých silách, obrat v jednotkách milionů. Teď není aktivní.

Petr Novotný měl také svoji cestovku. Sám pro veřejnost vymýšlel a organizoval zájezdy, na které s výpravou osobně jezdil. Cestování bylo jeho velkou zálibou. Kdy naposledy někde byl?
Otec nesmí létat. Tedy vám neodpovím, protože jako král bulváru dobře vím, že by to převzal bulvár. Anebo, víte co? OK. Matka jej loni, přes můj zákaz, vzala na milovanou Krétu. Mám skvělou maminku. Loni byl v Řecku. Poslední otázka na otce, na kterou jsem odpověděl, snad to nevadí.

Dokud budu mít potenciál zvolení, nebudu na kandidátkách, ale já mám dvě děti a miluju politiku, nesnáším politikaření. Národ si mě nezaslouží. V Řeporyjích je práce vidět, tady mohu měnit svět.

Fiala mi vždy pomohl

Dobře, pojďme k politice. Už jste předsedovi Senátu Miloši Vystrčilovi odpustil, že vás s sebou nevzal na návštěvu Tchaj-wanu?
Dávno. On mě nemusí, já si jej nesmírně vážím.

A předsedovi ODS Petru Fialovi, který se za vás nepostavil, když jste chtěl být loni na podzim na volitelném místě do voleb do Poslanecké sněmovny?
Za to Petr nemůže, vždy mi pomohl. Podívejte, já jsem stále členem ODS, pracuji pro ODS, a že své politické ambice nemám šanci zkusit na kandidátce ani v regionu, je v pořádku. Politická strana je vysoce konkurenční prostředí, více bych to neřešil. Jednou ODS převezmu, tak co. Měl jsem dvě podmínky, když jsme řešili v poslední vteřině mou stranickou knížku. Strana něco nabídla, já řekl OK. To je fér. Jediná prosba, ublížím jednou politicky Janě Černochové a Janu Zahradilovi i lidsky. Zasmáli se. Jsem tam letos dvacet let. Nemám rád převlékání kabátů.

Vrcholná politika je tedy pro vás momentálně uzavřená kapitola?
Nevím. Aktuálně na dlouho ano. Dokud budu mít potenciál zvolení, nebudu na kandidátkách, ale já mám dvě děti a miluju politiku, nesnáším politikaření. Národ si mě nezaslouží. V Řeporyjích je práce vidět, tady mohu měnit svět.

Jak vůbec vnímáte současnou vládu Petra Fialy? Kde vidíte její slabé místo?
Pracuje velmi dobře, díky Bohu za slušného, poctivého, pragmatického Fialu po estébákovi, co tu roky rozkrádal stát za pomoci státního aparátu.

Řada lidí ji ale kritizuje za to, že se stará spíše o Ukrajince než o naše občany...
Tohle mohou říkat jenom ubohá košťata...

Co říkáte na skandály kolem hnutí STAN, které je ve vládní koalici?
Co říkáte na skandály toho zmr*a Babiše?

Piráti už oznámili, že do dalších voleb společně se STAN nepůjdou. Měla by i ODS kandidovat samostatně?
Bude to, jak rozhodnou Řeporyje a Petr Fiala. V Řeporyjích jdu do voleb sám.

Takže v letošních komunálních volbách hodláte obhajovat post starosty?
Nerad. Nenávidím lidi. Jsme velmi, velmi úspěšní, doufám, že se mě pokusí ostatní úspěšně po volbách obejít. Děsím se dalších čtyř let. Řeporyjští si mě nezaslouží, je to nesmírně časově náročné, mám dvě holky a nabídky ze soukromého sektoru. Přijmu vůli lidu. Podle auditů magistrátu „příkladně hospodaříme“, ukradl jsem 51 autovraků a rozhýbali jsme to tu. Děsím se nejhoršího. Naplňuje mě to, ale rád to předám. Ano, hodlám. Rád si sednu do opozice. Úřad předám v pořádku.

O vás je známo, že si v mediálních výstupech servítky neberete. Kolikrát jste byl kvůli svým výrokům u soudu a jak to dopadlo?
Já už nevím. Naposledy jsem porazil tu bolševickou svini Vojtu Filipa. Někdy vyhraji, někdy prohraji, lidi mi to tolerují.

Tento národ nemá kompetenci volit si prezidenta přímo. Zruším to, jen co se dostanu ke kormidlu. Národ nevděčných debilů, jako jsou Češi, si prezidenta volit napřímo nemůže, to je zjevné.

Za rok nás čekají prezidentské volby. Jak se vám zatím líbí kandidáti, kteří ohlásili, že se budou ucházet o Pražský hrad?
Měli by začít odstupovat. Je to důležité. Tento národ nemá kompetenci volit si prezidenta přímo. Zruším to, jen co se dostanu ke kormidlu. Národ nevděčných debilů, jako jsou Češi, si prezidenta volit napřímo nemůže, to je zjevné. Hlavně aby jím nebyla ta svině Babiš.

Koho budete volit vy? Máte svého favorita?
Budu volit toho, koho řekne Petr Fiala. Jsem také Čech, a ti nejsou kompetentní. Můj favorit je Pavel Fischer. Škoda, že do toho nešel Mirek Kalousek. Nejlepším prezidentem by byl samozřejmě Pavel Řehák ze Slavie.

Vy o kandidatuře neuvažujete?
Národ si mě nezaslouží.

Tagy: