Herečku Ivu Janžurovou trápí bolesti kolenou. Na operaci ale nechce, má své důvody

Operaci nechce podstoupit také kvůli tomu, aby se nemusela vzdávat kariéry.

Jak je na tom zdravotně Iva Janžurová?

Herečka a členka činohry Národního divadla Iva Janžurová v rozhovoru s Martinou Jandovou pro Showtime prozradila, že ji v současné době trápí bolest kolenou, na operaci se herečce nechce. Za sebou má totiž náročný chirurgický zásah. V únoru 2016 podstoupila operaci srdce, konkrétně výměnu chlopně, ke které ji přemluvil její kamarád Igor Orozovič a především kardiolog profesor Petr Neužil.

Po operaci se stal kardiolog Petr Neužil blízkým přítelem Janžurové. „Zachránil mi určitou naději na přežití. Strašně jsem se bránila, nechtěla jsem,“ vzpomínala v rozhovoru pro Showtime s Martinou Jandovou.

ČTĚTE TAKÉ: Patrasovou na Silvestra zachraňovala sanitka. Herečka skončila v nemocnici

„On stál a říkal, že kdyby byl moje matka, že by mě na operaci okamžitě hnal,“ připomněla si momenty před zákrokem. Nakonec se podvolila a operaci podstoupila. „Utekla sem. Už mě tam dávali do postele, ale já utekla. Pak docházelo k takovému přesvědčování, až jsem se nakonec nechala přesvědčit,“ svěřila se Janžurová.

Velkou oporou jí tehdy byl také kamarád a herec Igor Orozovič. Dokonce jí věnoval náramek, který nosí dodnes. „Dostala jsem od Igora Ozoroviče náramek. Ten nosím doteď, protože tvrdil, že mě bude chránit. Takže ho nosím pořád,“ přiznala.

Trápí ji kolena

V současné době Janžurovou závažnější zdravotní komplikace netrápí. Jediné, s čím má problém, jsou kolena. „Nyní mě akorát trošku zlobí kolena,“ prozradila.

Navzdory bolestem, které má, operaci podstoupit nechce. „Zase je velký problém to nějak řešit operací, protože se bojím,“ nastínila.

Navíc to není jenom o tom, že by se bála. Když by se totiž rozhodla podstoupit operaci, znamenalo by to, že by se na nějaký čas musela vzdát divadelních prken. To ovšem Janžurová nechce. „Operace by mě na rok vyřadila z práce a tím by moje hraní v divadle skončilo,“ uvedla.

„Pořád říkám, že věda přinese nějaký zlom. Neustále jsou nové postupy, ale u kolen se neděje nic,“ dodala.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kozub prozradil, s čím se léčí. Rozzlobil se na bulvár a odmítl, že má psychické problémy

Tagy: