Hvězda Beverly Hills 90210 se připravuje na smrt: Dohertyová rozprodává svůj majetek

Shannen Dohertyová trpí rakovinou prsu ve čtvrtém stádiu.

Shannen Doherty v posledním stádiu rakoviny (otevřená zpověď)

Herečka Shannen Dohertyová se zbavuje majetku, přičemž vyklízí sklady a domy, aby až umře, měla její matka co nejméně starostí. Hvězda seriálu Beverly Hills 90210 bojuje s rakovinou prsu. Rozpovídala se o tom ve svém podcastu.

Dohertyová se připravuje na svou smrt především kvůli mamince, která to podle jejích slov má už tak těžké. „V tento moment je mojí prioritou maminka,“ řekla herečka v pondělním díle svého podcastu Let’s Be Clear. „Vím, že to pro ni bude těžké, jestli zemřu dřív než ona,“ rozesmutnila se.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt seriálové hvězdy. 27letý Perdomo zářil v Sabrině, zemřel při nehodě na motorce

Protože nechce, aby toho její maminka měla naloženo příliš, rozhodla se pomalu zbavovat svého majetku. „Už tak toho na ni bude hodně, proto jí chci usnadnit co nejvíce věcí. Nechci, aby měla spoustu věcí, se kterými se musí vypořádat. Nechci, aby měla čtyři sklady plné nábytku,“ vysvětlila představitelka Brendy Walshové ze seriálu Beverly Hills 90210.

Herečka tak začala třídit své věci, starožitnosti a další předměty, jež během let nashromáždila, aby je mohla prodat nebo darovat.

Musela se vzdát svého snu

Dvaapadesátiletá Dohertyová například už vyklidila svůj dům v Tennessee, který pro ni měl být splněným snem, protože tam chtěla chovat koně. „Bylo to opravdu těžké a hodně emotivní,“ nastínila herečka, která má rakovinu prsu ve čtvrtém stádiu.

„Připadalo mi to, jako když se vzdávám svého snu vybudovat si tam domov, postavit dům pro mě i pro maminku a poté rozšířit stáj s koňmi,“ vyprávěla zdrceně a doplnila, že v Tennessee plánovala zřídit útulek pro koně, které jejich majitelé opustili kvůli jejich stáří či zdravotním problémům. „To byl jeden z mých snů,“ pronesla se slzami v očích.

Vytváří si vzpomínky

Díky náročnému procesu zbavování se majetku si Dohertyová uvědomila, co je pro ni skutečně důležité. Vlastnit věci jí nepřináší takovou radost, jako vytvářet si vzpomínky s maminkou a blízkými.

Díky získaným financím si může dovolit více cestovat. „Umožňuje mi to podnikat více cest, protože si vydělávám prodejem věcí,“ nastínila. „Můžu si budovat různé vzpomínky a vytvářet si je s lidmi, které mám ráda. Mohu vzít mámu na dovolenou, protože mám peníze navíc. Zároveň ale nesahám do peněz, které jsou v pozůstalosti a zajistí, aby bylo o všechny mé milované po mé smrti postaráno,“ upozornila hvězda seriálu Čarodějky.

Shannen Dohertyové byla rakovina prsu diagnostikována v roce 2015, připomněl magazín Page Six. V roce 2017 nastala u herečky remise, bohužel se však rakovina po dvou letech vrátila, a to ve čtvrtém stádiu.

Minulý rok pak herečka informovala, že se jí zákeřné onemocnění rozšířilo do mozku a později i do kostí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rodiče mají zajímavý toxický vztah, říká Anička Slováčková. Promluvila i o vlastní svatbě

Tagy: