Sestřička z reklamy promluvila o posledních chvílích s Radimem Uzlem: Už to nebyl on

Radim Uzel byl přední český sexuolog, gynekolog a popularizátor sexuologie.

Reklamy propagující přípravek na erekci se známým sexuologem Radimem Uzlem zná celé Česko. Mnozí si vybaví i sexy sestřičku Janičku, která mu dělala před kamerou společnost. Pro deník Blesk česká kráska Adéla Franke vzpomínala na poslední natáčení se známým sexuologem a vylíčila, jak na tom zdravotně byl.

Sestřička Janička, vlastním jménem Adéla Franke, je matkou dvou synů a manželkou manažera ostravských florbalistů a zaníceného golfisty Rolfa Frankeho. K reklamě s předním českým sexuologem se dostala úplnou náhodou. „Majitel firmy, která reklamy s panem doktorem natáčela, je můj známý. A jednou mi tak povídá: ‚Nechceš si také zkusit casting?‘ Tak jsem do toho šla a ocitla se vedle pana Uzla,“ řekla Blesku Franke, která se za svobodna jmenovala Barcuchová.

A také popsala, jak probíhalo poslední natáčení s uznávaným lékařem. Poslední reklamní spot natáčeli už v době, kdy mu rakovina žaludku činila velké problémy. Uzel navíc v té době věděl, že už tu dlouho nebude. „Bylo to tak před dvěma měsíci a měli jsme dva natáčecí dny. Pan doktor na tom byl už moc špatně,“ svěřila se Franke. „Byl to úplně jiný člověk, než jakého jsem znala. A nejenom váhou či vzhledem. Takového jsem ho neznala. A natáčení ho samozřejmě moc vyčerpávalo,“ pokračovala.

Jedna ze starších reklam s Radimem Uzlem a Adélou Franke:

S reklamou prý Uzel souhlasil kvůli vnukům. „Doslova mi řekl, že to dělá proto, že chce zajistit rodinu. Takový ten bojový duch se z něho nevytratil – ani když onemocněl. Stejně tak humor, i když naposledy už to bylo opravdu jiné,“ doplnila smutně.

Jsem ta nejvyšší šarže

Radim Uzel už před lety údajně říkal, že natáčí svou poslední reklamu, tentokrát už to ale věděl najisto. „Ano, prakticky jsme se rozloučili,“ potvrdila Franke. S odchodem Radima Uzla končí prý i ona v reklamě. „Už jsem na to stará a mám vyčerpávající práci, a hlavně manžela a syny. Mám co dělat,“ dodala Franke, která teď pracuje jako ředitelka mateřinky v Ostravě.

Posledn verze sexy reklamy se začne vysílat v polovině června. Uzel během posledního natáčení poskytl exkluzivní rozhovor redakci Showtime CNN Prima NEWS. Slavný odborník promluvil nejen o svém zdraví, ale také ocenil záměr tvůrců, kteří ho v krátkém spotu umístili do nebe. „Jsme v nebi,“ prohlásil tehdy při natáčení Uzel. V předchozích reklamách vždy vystupoval v ordinaci, nyní se však zhostil role Boha. „Jsem ta nejvyšší šarže. A sestřička je boží pomocnice,“ doplnil.

Už tehdy Uzel tušil, že mu moc času nezbývá. „Kolik mám času? Jako doktor to dokážu malinko odhadnout. Řekl bych, že do roka a do dne. Co naděláte,“ prohlásil Uzel. Známý sexuolog zemřel začátkem května ve věku 82 let.

Tagy: