Osmany Laffita na Halloween změnil svůj dům na strašidelný hrad. Nahlédněte do jeho paláce

Známý návrhář kubánského původu Osmany Laffita žije už přes dvacet let v nižborské třípatrové hvězdárně, kterou si se svým životním partnerem Guy Pascalem Gheysensem zrekonstruovali a postupně ji stále vylepšují. Před Halloweenem si jako každoročně dali s výzdobou pečlivou práci a výsledek stojí za to.

Historickou hvězdárnu s nádherným výhledem do okolí zachránili před demolicí a vytvořili si z ní doslova ráj na zemi. Zvelebili ji podle svého vkusu, což je stálo nemalé peníze, ale nelitují. V přízemi domu, kterému vévodí prostorný obývací pokoj, se nachází čtyři místnosti.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Herečka Jiřina Bohdalová si zařídila chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do její hájenky v Českém ráji

Kuchyně, kterou si Osmany nechal navrhnout přesně podle kuchyně své maminky, je zajímavá dřezem z jednoho kusu mramoru, který si dovezl z Francie. V jídelně nechybí bar. „Dřív jsem žil v Praze, ale odjakživa jsem tíhl spíše k místům, kde je klid. A ten tu je. Jsme tu spokojení,“ uvedl pro redakci CNN Prima NEWS Osmany. V horním patře si nechal udělat pracovnu, kterou si, jako řadu dalších věcí, navrhoval sám. „Docela mě to baví,“ pousmál se Osmany. Nad jeho pracovnou se tyčí pozorovací kopule, do které vedou vysouvací schody na dálkové ovládání.

Secesní dům plný starožitností

Co se týče zařizování, s Guyem se skvěle doplňují. „Já vím, co přesně pořídit, a Guy, kolik to bude stát,“ prozradil s úsměvem módní návrhář. Interiér domu, který je v secesním stylu, je plný starožitných kousků. „Každá dekorace, obraz, socha, má své místo a svůj příběh,“ přiblížil Osmany. Se svým partnerem mají velký smysl pro detail, což každoročně dokazují i výzdobou na Halloween, který slaví velkolepě. „Na Halloween se naše hvězdárna vždycky promění na strašidelný dům, kde jako hraběnka Luci de Fer pořádám party pro své kamarády,“ prozradil Osmany Laffita.

Jak to u nich doma po výzdobě vypadá, se můžete podívat v galerii v úvodu článku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Co o sobě prozradil Osmany Laffita v pořadu Show Jana Krause?

Tagy: