Jak bydlí „Saxana“ Petra Černocká? Z interiéru řadového domku dýchá atmosféra starých časů

Petra Černocká se během života stěhovala pětkrát, vysněné bydlení našla v Praze ve Strašnicích v kolonii řadových domků obklopených krásnou zelení. Se svým manželem, hudebníkem Jiřím Pracným, tam žije už třicet let. Oba jsou maximálně spokojení a neměnili by. Jak to u nich doma vypadá?

Petra Černocká se do řadového domu 4+1 přestěhovala z vinohradského činžovního bytu. Přestože ho zakoupila v dobrém stavu, postupně ho nechala celý zrekonstruovat. V přízemí se nachází kuchyň, obývací pokoj, v prvním patře ložnice, koupelna s toaletou a pracovna. V poslední době s manželem ale obývají už jen pouze přízemí. „Nahoru v podstatě chodíme jen spát. Všechno potřebné jsme nanosili dolů. Přemýšlíme, že tam přesuneme i postele. Stárneme, je třeba uvažovat prakticky,“ prozradila s úsměvem herečka a zpěvačka redaktorovi CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Herečka Jiřina Bohdalová si zařídila chalupu jako z pohádky. Nahlédněte do její hájenky v Českém ráji

Co se týče vybavení, vévodí mu starožitné věci, které ráda shání po bazarech. „Miluji kolem sebe předměty, na kterých pracovala pečlivá lidská ruka. Mám ráda takový styl, cítím se v něm dobře,“ vysvětlila Černocká. Nutno dodat, že z interiéru dýchá příjemná atmosféra starých časů a historické kousky nábytku jsou v daném prostoru vhodné. „Nejvíce času trávím v obývacím pokoji nebo na zahradě, kde pěstuji květiny,“ uvedla.

Druhou domácnost mají díky Vlastimilu Brodskému

Na stěnách domu visí obrazy, které sama namalovala. Maloval už její dědeček a její bratranec Marek Brodský (syn herce Vlastimila Brodského) tento umělecký obor dokonce vystudoval. Petra se mu občas svými výtvory pochlubí, pochválil jí ale zatím jen jediný. Obraz, který pojmenovalo Peklo a ztvárnila na něm pekelníka, kolem kterého padají nahé mrtvoly.

„Říkal mi, že je to výborný, abych už přestala malovat ty svoje pejsky a stromečky, ale pokračovala už jenom v tomhle,“ přiblížila herečka a zpěvačka, která vlastní i krásnou roubenku na Děčínsku, v níž s manželem pravidelně tráví celé léto. „Chalupu zakoupil můj tatínek na popud svého bratrance, herce Vlastimila Brodského, který si tam po válce koupil stavení. Tehdy to místo bylo vylidněné a on se tam sám bál, proto se tam snažil dostat všechny svoje známé a kamarády. Jsme tam šťastní a spokojení. Máme sice dvě domácnosti, což je občas na údržbu i přesouvání věcí náročnější, ale už si to jinak nějak nedokážeme představit,“ dodala Černocká.

VIDEO: Co Petra Černocká prozradila v pořadu Show Jana Krause?

Tagy: