Žilková otevřeně o rozchodu: Bylo to skoro horší než smrt našeho dítěte. Strašně mě to sebralo

Už je to téměř rok, co se Veronika Žilková dozvěděla o nevěře svého manžela. Martin Stropnický jí to tehdy oznámil na společné dovolené v Dubaji. Oblíbená herečka se z manželovy zrady dlouho vzpamatovávala. Promluvit o tom, jak se to celé odehrálo, se rozhodla až teď v rozhovoru pro deník Blesk.

Žilková prožila se Stropnickým 17 let. Když společně odjížděli na dovolenou, tehdy ještě vůbec netušila, že se už za týden její rodina rozpadne. „Musel mít tu dovolenou strašnou. Myslím, že každou snídani sbíral odvahu nám to říct,“ uvedla herečka v rozhovoru pro deník Blesk.

Stropnický jí tehdy oznámil, že si začal s blonďatou podřízenou z ambasády v Izraeli. „Když mi pak konečně řekl, že si našel tu o nějakých třicet let mladší přítelkyni, tak jako důvod uvedl, že by si chtěl ještě něco užít,“ citovala Žilková svého manžela.

ČTĚTE TAKÉ: Moderátorka Hejdová prožila „malé peklo“. S velkými bolestmi skončila na kapačkách

Z jeho přiznání byla v šoku. „Když vás někdo opustí kvůli někomu, kdo je výrazně mladší než jeho syn, tak vlastně musíte utrpět ponížení. Když dáte do šrotu staré auto, tak je to tomu autu prostě líto,“ popsala herečka, jak se v té době cítila.

Teď jsem konečně šťastná

Něco takového prý vůbec nečekala. „Strašně mě to sebralo. Ale když jsem ustála smrt svého dítěte, ustála jsem i tohle,“ uvedla Žilková. Manželovu zradu pak přirovnala ke smrti jejich syna Melichara. Chlapec se jim narodil v roce 2007 s vrozenou brániční kýlou a ještě v listopadu téhož roku zemřel, na světě byl jenom 198 dní. „Troufnu si říct, že tohle bylo skoro horší. Dítě bylo nemocné a nemohlo za bolest, kterou vám udělalo. Ale když vám to někdo udělá vědomě, rozum a srdce to nechápou. Dítě nechtělo umřít, ale on mě chtěl opustit,“ řekla.

Manželé mají ještě společnou 17letou dceru Kordulu. S ní se však Stropnický podle hereččiných slov už téměř rok neviděl. Fakt, že se s herečkou chce rozvést, jí pak manžel oznámil e-mailem po dovolené.

Herečka se s odchodem Stropnického časem vyrovnala. „Musela jsem zatnout zuby a věřit, že čas je nejlepší lék na všechno,“ přiznala. Postupem času prý došla také k překvapivému zjištění. „Netušil, že tím, že si chtěl ještě užít, si teď konečně užívám já. Říkala jsem si, jak jsem vlastně kvůli manželství předčasně zestárla,“ dodala herečka.

Teď je prý konečně zase šťastná. Velkou oporou jí je v posledních měsících hudebník Josef Holomáč, kterého bulvární média často označují za jejího partnera. Sama herečka se však takovému označení brání.

Tagy: