Bendig prolomil mlčení o podvrhu s moukou: Mrzí mě, jak se vše nafouklo. Fanouškům dal slib

Zpěváka Jana Bendiga cestou na Slavíky napadli, scénka měla být zinscenovaná.

Jak to bylo se zasypáním Jana Bendiga moukou

Nedělám mrtvého brouka, chci už všechno uzavřít, napsal zpěvák Jan Bendig na Facebook, kde se poprvé obsáhleji vyjádřil ke kauze posypání moukou na červeném koberci. Policie ho viní z toho, že byla loňská scénka před předáváním slavíků zinscenovaná a umělci s „útočníkem“ hrozí za křivou výpověď pokuta 50 tisíc korun.

Muzikant Bendig vysvětlil, proč o případu dlouhodobě mlčí. „Nebojte, nedělám mrtvého brouka a ani ho dělat nechci... Bohužel ale doposud nemám vyjádření od Policie ČR, i když ho prý už odeslala poštou. Ani dnes po několika dnech do schránky nedorazilo. Prý to může trvat ještě několik dní,“ odůvodnil v příspěvku na Facebooku.

ČTĚTE TAKÉ: Bendig s moukou zaskočil kolegy. Jeho cirkus pro média se mi vůbec nelíbí, řekl Ruppert

„Chci to uzavřít a nedělat k tomu několik dalších vyjádření. Jakmile ho budu mít, tak vám k tomu něco napíšu,“ slíbil fanouškům.

„Život není jen o příjemných momentech, ale i o těch, ve kterých vám není úplně hej. A je potřeba se k nim postavit čelem. Ať už je váš názor jakýkoliv, tak mě mrzí, jak se vše nafouklo a co se teď děje. Děkuji všem, kteří při mě stále stojí,“ dodal.

K incidentu, kdy byl Jan Bendig útočníkem posypán moukou, došlo loni 24. listopadu před předáváním cen Český slavík 2023. V únoru redakce pořadu Showtime informovala, že scénka byla zinscenovaná. Sdělil jí to policejní mluvčí Richard Hrdina.

Vím, že spousta z vás čeká na vyjádření ke kauze, která vám určitě nemůže uniknout. Nebojte, nedělám mrtvého brouka a...

Posted by Jan Bendig Official Site on Friday, February 23, 2024

„Kriminalisté celý incident na Českém slavíkovi prověřili a detektivové z odboru extrémismu a terorismu zjistili, že oba účastníci se na celé události domluvili. Z tohoto důvodu nebyl spáchán žádný trestný čin a celý případ byl odložen. Oba jsou ale podezřelí z přestupku křivé vysvětlení a případ předáme příslušnému správnímu orgánu k prošetření. Oběma hrozí pokuta až 50 tisíc korun,“ řekl mluvčí.

Bendigův manažer a zároveň partner Lukáš Rejmon zinscenování scénky zatím vyvrací. „Nechápu, proč by to mělo být zinscenované,“ pronesl pro redakci Showtime.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Takhle zpěvák mluvil o incidentu v předchozích měsících

Tagy: