Jan Koller chystá velké oslavy: Padesátku si nepřipouštím, bez sportu bych nemohl žít, řekl

Přípravy jsou v plném proudu. Bývalý fotbalový útočník a reprezentant Jan Koller totiž už za několik týdnů oslaví 50. narozeniny. V pořadu Showtime prozradil, jak se na sklonku jubilea cítí a jaké plány má do budoucna.

„Padesátku si nepřipouštím. Mám kamarády, kteří jsou starší. V naší partě jsem skoro nejmladší. Ačkoliv jsou o šest nebo sedm let starší, pořád mají mladého ducha. I pro mě je důležité, abych mohl pořád sportovat. Bez toho bych nemohl být,“ přiznal Koller, který je s 55 góly historicky nejlepším střelcem české reprezentace.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé se rozloučili s Naďou Urbánkovou. Pozdravujte tam Haničku Písničku, vzkázali jí

I když se cítí stále mlád, padesát let přece jen považuje za důležitý životní milník. I proto chystá velkolepé oslavy. „Bude to zajímavé. Připravují se nějaké oslavy. Ve Smetanově Lhotě, odkud pocházím, máme tradici, že kdo má kulaté narozeniny, musí je s místními oslavit. Pak chystáme speciální oslavu v pražské Lucerně,“ prozradil sportovec, kterému se přezdívá Dino. V kině Lucerna Koller 31. března v rámci projektu Noc s legendou zavzpomíná na své angažmá v klubech a rozpovídá se i o životě mimo fotbal.

S fotbalem začínal Koller už jako malé dítě v jihočeské vesnici Smetanova Lhota. Cesta k vysněnému sportu byla ale trnitá. „Nikdy jsem neprošel žádným tréninkovým střediskem. Byl jsem takové dítě vesnice,“ vylíčil Koller v pořadu Povídej. Zpočátku mu prý dělala problém hlavně jeho výška. Legenda českého fotbalu totiž měří 2,02 metru. „Byl jsem takový samorost a neuměl se svojí výškou zacházet. Měl jsem dost neohrabané pohyby. Časem jsem se s tím však naučil pracovat a z nevýhody se stala moje přednost,“ pokračoval.

„Začátky nebyly jednoduché, nikde jsem nebyl vítán, ale nenechal jsem se odradit a šel za svým cílem. Když jsem pak dostal od lidí, kteří za mnou stáli, šanci, chtěl jsem ji využít. Fotbal jsem miloval a vždycky to byl můj sen,“ zhodnotil v pořadu Showtime Koller.

Na otázku, zda s přítelkyní plánují miminko, odpověděl záporně. „Dítě neplánujeme. Už si počkáme na vnoučátka,“ řekl s úsměvem Koller.

Tagy: