Je to jiný svět, říká Žilková o závodění své dcery. Přiznala, z čeho má velký strach

Veronika Žilková doprovází svou dceru Kordulu na závodění. Z koní má ale přitom strach.

Veronika Žilková s dcerou Kordulou v Chuchli

Veronika Žilková sice vypadá, že se ničeho a nikoho nebojí, ale opak je pravdou. Ve chvíli, kdy se stává „koňařkou“ a doprovází svoji dceru Kordulu na závody, je v ní malá dušička.

„Je to pro mě úplně jiný svět. Není to o tom, kdo bude první, ale kdo se zúčastní. Díváš se, jak kdo jede, a bojíš se o cizí dítě stejně jako o svoje,“ přiznala v rozhovoru pro Showtime Žilková.

Když přišla na parkurových závodech v Chuchli na řadu Kordulka, byla v mámě Veronice malá dušička. O to větší byla úleva, když začínající závodnice zvládla jízdu bravurně a bez chyby. Navíc na koni, se kterým se teprve sžívá.

„Kordulka má nového koně, protože její Caramela se bohužel zranila a letos už nebude soutěžit. Tak se to muselo řešit půjčkou a investicí do nového koně,“ vysvětlila Žilková.

Přiznala také, že najít vhodného závodního partnera není vůbec jednoduché. „Obešly asi 12 koní. Je to těžší než najít životního partnera. Musíte mít stejný rytmus,“ doplnila.

Ačkoliv svou dceru v závodění podporuje a je její častou společnicí, přiznává, že má z koní strach. „Koně se bojím, jenom podávám věci, vypráším deku a složím ji na poličku. Ten strach ale nepřekonám. Co jsem ale překonala, je strach z řízení horse boxu, což je univerzální název pro přepravu koní,“ dodala Žilková.

Radostnou zprávou z úspěchu její 17leté dcery se pak pochlubila také na sociálních sítích. „Skvělé místo v první jezdecké sezoně. 6. z 57 a pár vteřin od 1. místa,“ napsala Žilková v příspěvku na Instagramu. Během živého vysílání pak řekla, že by si Kordula přála, aby mezi diváky seděla nejen máma, ale i táta. „Škoda že se nedívá tatínek. Myslím si, že Kordulka by si nejvíc přála, aby mezi diváky byl tatínek, ale bohužel,“ dodala smutně.

Tagy: