Ani v nemoci Bartoška neztrácí humor. Je nenahraditelný, říkají organizátoři festivalu

Prezident festivalu Jiří Bartoška s manželkou přijíždí na zahajovací ceremoniál

Zvládne Bartoška dorazit na karlovarský festival?

Nejnověji oznámeným hostem karlovarského festivalu je herečka a režisérka Robin Wrightová – cenu prezidenta by měla ve Varech převzít z rukou Jiřího Bartošky. Je ale otázka, zda se tak nakonec stane. Organizátoři festivalu myslí na jediné: aby byl ředitel co nejdříve v pořádku. A pokud stihne dorazit i do Varů, budou nadšení.

Russel Crow, Ewan McGregor, Alicia Vikanderová nebo Robin Wrightová – to jsou hlavní hvězdy letošního 57. ročníku karlovarského festivalu. Přesto se všechny hlavy otáčejí spíše za jménem Jiřího Bartošky a ptají se: „Bude jeho dlouholetý prezident na zahájení festivalu?“

„Teď budeme čekat, jak se situace vyvine, a pak uvidíme, co se bude dít. Tohle jsou věci, které nemůžeme ovlivnit. Nyní je nejdůležitější, aby byl pan Bartoška co nejdříve v pořádku, a jestli stihne festival, tak to bude skvělé,“ uvedl výkonný ředitel KVIFF Kryštof Mucha.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Líbání s Klusem? Splnila jsem si sen, přiznala Burešová. Prozradila, na co nemá peníze

„Samozřejmě, pan Bartoška je symbolem festivalu, je jeho ikonou a je nejlepším šéfem, jakého jsem kdy měla. Je nenahraditelný. Ale samozřejmě, zdraví je nejdůležitější, takže budeme respektovat to, co řeknou lékaři a budeme dělat vše proto, aby na nás byl pan Bartoška pyšný,“ uvedla tisková mluvčí KVIFF Uljana Donátová.

Fanoušci se dočkají i koncertů

Bartoška podle Donátové ani nyní nepřišel o svůj typický humor. „Pravidelně ho informujeme o všech záležitostech, které se týkají festivalu. Myslím, že to probíhá tak, jak to v rámci možností jde,“ pokračovala mluvčí.

Do startu největší české filmové události roku zbývá necelých 14 dní a pořadatelé předpovídají, že bude velkolepá. „Na slavnostním zakončení převezme cenu Daniela Kolářová, a také v úterý oznámená herečka a režisérka Robin Wright,“ podotkl Mucha.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřela hvězda seriálu Přátelé. Hrála i v dalších kultovních sitcomech, zprávu potvrdil syn

„Hned od prvního dne vše rozjedeme ve velkém. Letos budou dva mimořádné koncerty před thermálem – vystoupí britský legendární kapela Morcheeba a Russel Crowe zahraje se svojí kapelou Indoor Garden Party. Oba ty koncerty jsou pro veřejnost zdarma,“ prozradila Donátová. Hvězdou festivalové znělky je letos Johnny Depp. Diváci ji uvidí premiérově 30. června těsně před slavnostním zahájením festivalu

Tagy: