Jiří Brabec byl legendou country. Nadělal dluhy a šli po něm vymahači, zastřelil se po svatbě

Měl o devětadvacet let mladší ženu, krásnou zpěvačku Šárku Rezkovou, s ní pětiměsíčního syna Dominika, přesto se Jiří Brabec rozhodl k zoufalému činu. Pouhých jedenáct měsíců po svatbě, ve svých třiašedesáti letech, se na pronajaté chatě zastřelil. V těchto dnech si připomínáme jeho nedožité 83. narozeniny. Co ho k sebevraždě dohnalo?

Za vším bohužel stály jeho obrovské dluhy, které nadělal a nebyl schopen splácet. Šli po něm vymahači, kteří ho vydírali. Brabcova manželka Šárka neměla o ničem ponětí. Jiří ji do svých problémů nezatahoval. „Až později jsem zjistila, že mi lhal. Půjčoval si celý život a měl dluhy odedávna. Dodneška se pořádně neví, jak všechny ty dluhy nadělal,“ svěřila se Šárka redakci CNN Prima NEWS.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kvůli čemu se Karel Kryl do krve porval s Viktorem Sodomou a proč kontroverzního podnikatele Ivana Jonáka považoval za svého učitele?

Že se něco zlého děje, začala tušit až pár týdnů před tím, než její muž spáchal sebevraždu. „Najednou se uzavíral do sebe, neprojevoval žádnou radost, moc se nebavil a choval se divně. Přišlo mi také zvláštní, že trhal složenky, místo toho, aby je zaplatil. Když jsem se ho zeptala, odpověděl, že se nic neděje,“ zavzpomínala Šárka Rezková.

Chodily jí výhrůžné dopisy. Musela mít ochranku

Už tehdy zřejmě nosil v hlavě, že svůj život dobrovolně ukončí. „Chtěl, abych je s Dominičkem spolu co nejčastěji fotila. Asi už přemýšlel o sebevraždě,“ přiblížila zpěvačka. Po jeho smrti se na ni sesypali věřitelé, od kterých si její muž půjčoval velké peníze. Chodily jí výhrůžné dopisy, vymahači zvonili u jejích dveří. „Jednu dobu jsem dokonce měla ochranku. Mám mu za zlé, že mě v tom nechal  vymáchat, i když se mě třeba svou smrtí snažil ochránit. Nejvíce mi vadí, že si mě za takových okolností vzal. Mrzí mě, že mi o strašných dluzích nikdy neřekl,“ prohlásila Šárka, pro kterou je toto téma stále velmi bolestné.

Na svého zesnulého muže velmi často myslí. „Díky svému nejmladšímu synovi Dominikovi na něj vzpomínáme dost často. Snaží se svého tátu poznat díky pořadům v televizi. Jak hrál, jak moderoval. Ví, že tátův vzor byl Jerry Lee Lewis. Má rád, když se vypráví příhody o něm. A že je na co vzpomínat. Je mi líto, že syn život s tátou nepoznal,“ povzdechla si Šárka Rezková, která byla Brabcovou třetí ženou.

Tagy: