Krampol o zesnulé manželce: Ke konci se úplně změnila. Už to nebyla holka, co jsem znal

Třetího srpna uplynuly dva roky, kdy Jiřímu Krampolovi zemřela ve věku 59 let jeho milovaná manželka Hana. Dlouhodobě se potýkala se zdravotními problémy, závislostí na alkoholu a lécích. Její odchod nestárnoucího herce, baviče a dabéra, který nedávno oslavil 84. narozeniny, dosud stále ještě nepřebolel. Našel si však novou lásku.

Na svou čtvrtou manželkou Hanu, kterou si bral v roce 1993, Jiří Krampol nikdy nezapomene. „Myslel jsem si, že ten stesk časem tak nějak odezní, ale stýská se mi po ní pořád. Ta představa, že už ji nikdy neuvidím, je pro mě naprosto šílená. Byla sice nemocná, ale její smrt přišla náhle a nečekaně. Nikdy jsem si nemyslel, že Haničku přežiju. Vždyť byla o třiadvacet let mladší,“ svěřil se CNN Prima NEWS herec, který vzpomíná na to krásné, co spolu prožili.

„Poslední roky už to takové veselé nebylo, ale to špatné člověk z hlavy vytěsní rychle,“ poznamenal. Spouštěčem všech zdravotních problémů Hany byly podle něj dva zásadní momenty, které se podepsaly na její psychice. „Všechno začalo tím, když jsme přišli o dítě. Moc jsme si ho přáli a dlouho se o něj pokoušeli. Podařilo se to, až když Haničce bylo nějakých pětatřicet let. Dopadlo to ale bohužel strašně,“ povzdechl si.

Přišel zlom

V sedmém měsíci těhotenství chtěli lékaři z plodové vody zjistit, zda bude miminko zdravé. Po zákroku Hanu poslali domů, kde však o několik hodin později zkolabovala. Lékaři tak vyvolali porod, ale na svět bohužel přišla mrtvá holčička. „Dlouho se z toho nemohla vzpamatovat, těžce to nesla a trápilo ji to až do smrti. Pak zemřela její maminka, na kterou lpěla. Na Haničku toho bylo zkrátka moc. Sesypala se,“ prozradil Krampol.

Po boku mladé lásky Krampol jenom září

Hana si krátce na to nešťastně rozdrtila rameno, začala brát prášky na bolest a na spaní, čímž si na léky postupně vytvořila závislost. Celé dny byla zavřená doma a začala pít, což podle Krampola mělo za následek, že se jí změnila osobnost. Následně prodělala epileptický záchvat a několikrát skončila v psychiatrické léčebně. Život ji přestal těšit.

„Na sklonku života to byla úplně jiná ženská než ta, kterou jsem znal. Když jsme se poznali byla to nádherná, věčně rozesmátá holka, která milovala život. Poslední roky už ji nebavilo nic. Pokaždé, když jsem musel odjet někam na vystoupení dělat srandu, trnul jsem, co se děje doma,“ popsal herec, který se po smrti Hany znovu zamiloval, a to do ženy, která je o dvě generace mladší.

„Je mi s ní moc hezky a jsem šťastný. Víc o tom ale nemám potřebu mluvit. Ona po mediálním zájmu absolutně netouží a já to plně respektuji. Naopak je mi to na ní sympatické,“ přiblížil Krampol, který nevyloučil, že si mladou krásku vezme za manželku. V jeho případě by to byla už pátá nevěsta.

Tagy: