A vo vo vo tom to je... Bavič Milan Pitkin slaví 73 let, po rozchodu s Mládkem stále pracuje

Bývalý doby, kdy se bez Milana Pitkina neobešel žádný zábavný televizní pořad. Nejvíce ho proslavila rozkoktaná věta: „A vo vo vo tom to je...“ Pak se po něm slehla zem. Co dnes dělá slavný bavič, který v úterý oslavil 73. narozeniny?

Milan Pitkin, vlastním jménem Milan Křivský, za svou popularitu vděčí především Ivanu Mládkovi. Působil v jeho kapele a následně v zábavných pořadech, které Mládek připravoval. Po 15 letech se ale jejich cesty rozešly. Pitkin přijal nabídku od herce Jaroslava Sypala, který ho angažoval do svého divadelního souboru.

„S Ivanem (Mládkem – pozn. red) jsem to probíral, řekl mi, ať zkusím něco nového, rozešli jsme se v dobrém,“ svěřil se bavič redaktorovi CNN Prima NEWS. Kromě divadla Pitkin vystupuje se svými zájezdovými představeními po celé republice, kde kromě vtipných historek i zpívá. Nejraději písně od Karla Štědrého, který mu věnoval své hudební podklady.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč bývalá herecká hvězda Jorga Kotrbová, alias princezna Zlatovláska skončila s herectvím? Stala se z ní multimilionářka

Nízký důchod

Změnil i image. Začal nosit bradku a zhubl skoro osm kilo. „Cítím se dobře. Hodně chodím, denně ujdu klidně i 10 kilometrů. Hraju tenis, snažím se být trochu v pohybu,“ poznamenal Pitkin.

Tím, že si platil malé sociální a zdravotní pojištění, musí se spokojit s velmi nízkým důchodem, který činí okolo 12 000 korun. „Já s tím počítal, že to nebude žádná sláva. Ale naštěstí pořád pracuju,“ uvedl bavič, který je sice rozvedený, ale samota mu prý problém nedělá. Stal se také už i dědečkem.

S vnuky se nejčastěji vídá na chalupě. S ní má spojeno řadu historek, které rád vypráví. „Jednou se mi stala taková blbá věc. Byl jsem na podzim na chalupě, ořezával vysoký strom a lezl po větvích nahoru. Najednou spadla jedna větev a podrazila mi žebřík. A já nemohl dolů. Tak jsem na stromě visel asi tři hodiny, až už se blížil večer. Říkal jsem si, že se tam přivážu jako Mauglí někam za kšandy. Jak mám chalupu na hranicích, tak šli kolem nějací Němci a já na ně zakřičel: Hilfe! (pomoc) Oni mi odpověděli: Du bist hoch! (jsi vysoko), jenže já slyšel Hande hoch! (ruce vzhůru) a slítnul jsem dolů.“

Novinky ze světa showbyznysu můžete sledovat každý den v pořadu Showtime:

Tagy: