Karel Heřmánek měl dvě dcery a tři syny. Co jeho děti dělají a kdo se mu nejvíce podobá?

Zesnulý herec Karel Heřmánek byl otcem pěti dětí. Z prvního manželství se zubařkou Stanislavou měl dvě dcery, Karolínu a Kristýnu. Z druhého, s někdejší televizní hlasatelkou Hanou, tři syny: Karla, Josefa a Františka. Všech pět dětí je velmi šikovných. Jakou profesní cestu si pro svůj život vybrali?

Prvorozená dcera Karolína vystudovala prestižní uměleckou školu v Amsterdamu a následně začala organizovat zajímavé výstavy věnované především prostorovému umění. Poté, co se vdala, změnila profesi a se svým manželem vyrábí na zakázku nábytek do studií. Druhorozená dcera Kristýna má civilní povolání, ale ve volném čase se věnuje hudbě. Má svoji kapelu, v níž zpívá. Přestože se Karel Heřmánek s jejich matkou rozvedl, staral se o ně, měl s nimi krásný vztah a byl na ně velmi pyšný.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Poslední foto zesnulého herce Karla Heřmánka. Bezstarostně si užíval s manželkou Hanou, Jiřím Bartoškou a Ivanem Trojanem

Který ze synů se nejvíce potatil?

Z manželství s někdejší televizní hlasatelkou Hanou, za svobodna Vávrou, která se stala jeho životní láskou a osudovou ženou, měl tři syny. V roce 1989 se jim narodil syn Karel, který se stal rovněž úspěšným hercem a zahrál si například i v seriálu Polda. O něm se dá říci, že se nejvíce potatil. O rok později přišel na svět Josef a v roce 2001 František.

Před třemi lety Heřmánek svým dvěma synům, Karlovi a Josefovi, předal své Divadlo Bez zábradlí, které vedl dlouhých třicet let. Potomci si své role v divadle rozdělili. Josef se stal ředitelem, Karel uměleckým šéfem.

Josef se ale letos v červnu rozhodl z divadla odejít. „Bratr dodělal, co bylo potřeba, a přesunul se k novým projektům,“ vysvětlil Karel Heřmánek mladší pro iDnes.cz.

Nejmladší syn František studuje v Londýně a do rodinného byznysu se zatím ještě nezapojil.

Na svou rodinu byl Karel Heřmánek velmi pyšný. Stejně tak jako na svoje manželství s půvabnou Hanou, která byla o šestnáct let mladší. „Měl jsem prostě štěstí. Recept na šťastné manželství je jednoduchý, stačí, když se máte rádi a tomu druhému dokazujete, že ho stále milujete,“ líčil v minulosti herec redaktorovi webu CNN Prima NEWS.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Jaroslav Suchánek, televizní komentátorská legenda a otec herce Michala Suchánka. Zůstal jsem úplně sám, prožívám nejblbější část života, říká

Tagy: