Krále Karla III. narození Harryho zklamalo. Přál si holčičku, říká na tajné nahrávce Diana

Britský král Karel III. byl po narození syna Harryho zklamaný, těšil se totiž, že bude mít holčičku. Vyplývá to z nově zveřejněné audionahrávky zachycující slova princezny Diany. S odkazem na zvukový záznam o tom informoval web CNN.

Zesnulá princezna Diana nahrála během devadesátých let mnoho audiokazet a před svou smrtí je tajně předala Andrewovi Mortonovi, který o ní napsal biografii. Některé z nich již unikly do světa, část bude použita v dokumentu Diana: The Rest of Her Story (zbytek Dianina příběhu) – ten má vyjít příští rok.

ČTĚTE TAKÉ: Rozvod Harryho s Meghan? Něco je v nepořádku, princovi chybí královská rodina, říká Kovář

Web CNN cituje štáb televizní show Good Morning America, který měl možnost si nahrávky poslechnout. Tehdejší princ Charles si podle obsahu materiálu přál holčičku. Místo ní se ale v září 1984 narodil princ Harry.

Princezna Diana v nahrávce popisovala, že Charles dokonce přestal mluvit s její nevlastní matkou Raine Spencerovou. „Během Harryho křtin za ní přišel a řekl, že byl zmatený, protože si myslel, že to bude holčička,“ vysvětlila princezna. „Maminka mu ale naštvaně odvětila, že by měl být šťastný, že má zdravé dítě,“ pokračovala. Od té doby s ní nechtěl komunikovat. Podle Dianiných slov tak postupoval pokaždé, když mu někdo svým názorem oponoval.

Ve čtvrtek tomu bylo šestadvacet let, co princezna Diana tragicky zemřela. Maminka princů Williama a Harryho 31. srpna 1997 nepřežila autonehodu v Paříži.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Harry se v novém dokumentu opět obul do své rodiny. Dělá chybu, neví, co chce, říká Svoboda

Tagy: