Rozvod Harryho s Meghan? Něco je v nepořádku, princovi chybí královská rodina, říká Kovář

Harry a Meghan, vévoda a vévodkyně ze Sussexu

Historik Kovář o vztahu Harryho a Meghan

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu vystupovali na veřejnosti prakticky od seznámení, a to, že se tak již několik měsíců neděje, vzbuzuje oprávněné obavy o jejich vztah. V pořadu Nový den na CNN Prima NEWS to řekl historik Martin Kovář. Na druhou stranu se podle něj může jednat o jejich rozhodnutí omezit na čas mediální vystupování, které bylo podhoubím pro spekulace.

O krizi manželství prince Harryho a Meghan Markleové se v zahraničních médiích píše již několik měsíců, padají dokonce i slova jako rozchod a rozvod. „Prakticky od doby, kdy seznámení Harryho a Meghan vyšlo na veřejnost, nevynechali vévoda a vévodkyně ze Sussexu jedinou příležitost se tak či onak prezentovat,“ popsal Kovář. Dodal, že je přinejmenším zajímavé, že v poslední době se nic takového neděje a pár se spolu mimo pracovní povinnosti na veřejnosti neukazuje.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Maskující se Harry a Meghan překvapili: Dvouletou dceru vzali do veřejného průvodu

Příčinou mohou být podle Kováře problémy v jejich vztahu, ale zároveň se může jednat o jejich rozhodnutí neobjevovat se denně v médiích. „Vzhledem k tomu, jak se pár dlouhodobě prezentoval a vystupoval, si myslím, že jsou na místě obavy, že je v jejich vztahu něco v nepořádku,“ míní historik.

Vyústěním celé situace by podle Paula Burella, bývalého komorníka tragicky zesnulé princezny Diany a matky Harryho, mohl být vévodův návrat zpět do Velké Británie. „Když se narodíte do královské rodiny a prožijete v ní 30 let a více, nemůže vám to dříve či později nechybět,“ okomentoval to Kovář. Dodal, že předtím, než potkal Meghan, měl Harry se svým bratrem, otcem a nynějším králem Karlem III. nebo nedávno zesnulou královnou Alžbětou II. velmi vřelé vztahy. „Je evidentní, že povinnosti člena královské rodiny a všeho, co k tomu patří, Harrymu chybí,“ zdůraznil historik.

Návrat domů?

Je tak velmi pravděpodobné, že se Harry opravdu touží vrátit zpět do Británie. „Tvrzení, že Harry byl zamilovaný, ustupoval manželce a nyní lituje, kam až situace zašla, je racionální a zdá se mi být i podložené,“ řekl Kovář s tím, že královská rodina dává jasně najevo, že je Harry vždy vítaný, což ale úplně neplatí pro Meghan.

Za rozhodnutí páru opustit královskou rodinu a přestěhovat se do jižní Kalifornie mohou podle Kováře být i nenaplněné ambice bývalé herečky Meghan. „Mnoho odborníků na dění uvnitř Buckinghamského paláce naznačuje, že Meghan chtěla zastávat roli první dámy, která ale náleží princezně z Walesu Kate,“ vysvětlil.

Problémy se vévodovi ze Sussexu podle Kováře nikdy příliš nevyhýbaly. „Harry byl vždycky nezbedné dítě, ale to, co se děje v posledních měsících a letech, tuto hranici nezbednosti mnohonásobně překročilo,“ uvedl Kovář s odkazem na nedávno publikovanou Harryho knihu Náhradník, která je velmi otevřená a kritická vůči ke královské rodině. „Nebude tedy jednoduché ty šrámy zahladit, pokud by se ale Harry opravdu vracel do Velké Británie, tak nepochybuji o tom, že rodina by ho ráda přijala,“ dodal Kovář.

Tagy: