Třaskavá kniha o Karlu Svobodovi: Vyžadoval švédskou trojku, užíval si ji s celebritami

Hudební skladatel Karel Svoboda se nikdy netajil tím, že u žen hledal inspiraci ke své tvorbě. Veřejným tajemstvím bylo, že během svého druhého manželství s Vendulou Pizingerovou (dříve Svobodovou) měl v oblibě takzvanou švédskou trojku. Také o tom se mimo jiné rozepsal jeho prvorozený syn Petr, který v roce otcových nedožitých 85. narozenin vydal velmi třaskavou knihu. Pizingerová dílo svého nevlastního syna odmítá jakkoli komentovat. „Děkuji, ale nechci se k tomu vyjadřovat,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

Sexuálním radovánkám se prý Karel Svoboda, od jehož smrti uplynulo 17 let, oddával často a velmi rád. Vyžadoval údajně sex ve třech, což mu jeho druhá manželka Vendula tolerovala a milostných hrátek se měla sama účastnit. Jeden čas se přidávala prý i zpěvačka Leona Machálková. „Je veřejným tajemstvím, že mezi Karlem a Leonou to začalo jiskřit, a my víme, že Karel rozhodně není žádný andílek. Po odchodu Lucie Bílé se stává hvězdou muzikálu Dracula,“ píše ve své knize Žít – Karel Svoboda skladatelův syn Petr.

„Já jsem prostě plnila přání svého muže. Teď už vím, že jsem byla naivní, dělala jsem ale všechno pro to, aby byl manžel šťastný. Ano, s Leonou a mým mužem jsme si užívali sex ve třech,“ měla přiznat Vendula, jak píší v knize Téma na román – Causa Karel a Vendula autorky Michaela Remešová a Milada Čechová. Text vyšel krátce po Svobodově smrti a přinášel mimo jiné detaily z údajného skladatelova deníku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Tajemství Ivety Bartošové a Jiřího Pomejeho. Čekali spolu holčičku Sofinku, skončilo to bohužel tragicky

Iveta Bartošová se prý bála orgasmu

Z těchto zápisků mělo vyplývat, že Svoboda udržoval vztah také se zpěvačkami Jitkou Zelenkovou, Dádou Patrasovou nebo Ivetou Bartošovou. „Iveta se bála orgasmu. Srovnávala ho s pocitem omámení, když aplauduje celá Lucerna,“ měl si zapsat do deníku skladatel o Ivetě Bartošové. Pizingerová se však od této knihy distancovala.

Odmítá se vyjadřovat také o knize svého nevlastního syna, před časem se však rozpovídala o svém manželství i možném motivu sebevraždy svého bývalého muže v rozhovoru pro pořad Povídej na CNN Prima NEWS.

„Mnozí si myslí, že naše manželství nebylo šťastné, ale není to tak. Bohužel ten konec nebyl hezký a zůstala mezi námi spousta věcí nezodpovězených. My jsme však byli dobří parťáci a hodně se spolu nasmáli. I když byl o mnoho let starší, nebylo to vůbec znát. Zlomilo se to až v jeho 65 letech, kdy bylo vidět, že začal svůj život brát jinak a nechal se demotivovat mladšími. Nenakoplo ho to, naopak. Možná nezvládl stárnutí, kdo ví,“ uvedla tehdy Pizingerová.

Co všechno o manželství s Karlem Svobodou prozradila jeho druhá žena Vendula v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS?

Tagy: