Princezna Kate slova o rakovině volila sama. S Williamem odpověděli na vzkazy veřejnosti

Princezna z Walesu v pátek oznámila světu, že jí byla diagnostikovaná rakovina.

Kate je dojatá vzkazy od veřejnosti

Princezna Kate a princ William vyjádřili svou vděčnost za obrovskou podporu, kterou obdrželi od veřejnosti poté, co členka královské rodiny promluvila o svém boji se zákeřnou rakovinou. Šokující diagnózu oznámila prostřednictvím emotivního videa – celý proslov si přitom princezna z Walesu napsala sama. Píše o tom magazín People.

„Princ i princezna jsou nesmírně dojati laskavými vzkazy od lidí zde ve Spojeném království, napříč Commonwealthem i po celém světě, kteří reagují na poselství Její královské Výsosti. Jsou nesmírně dojati vřelostí i podporou veřejnosti a jsou vděční za pochopení jejich žádosti o soukromí v tomto období,“ cituje americký web CNN vyjádření mluvčího Kensingtonského paláce.

ČTĚTE TAKÉ: Co čeká princeznu Kate? Léčba je náročná, může se stát vzorem pro ostatní

Kate Middletonová odhalila veřejnosti svou zdrcující diagnózu v pátek prostřednictvím videa zveřejněného na sociálních sítích. V emotivním videu zprávu označila za „obrovský šok po několika složitých měsících“.

Princeznina řeč trvala něco málo přes dvě minuty. Podle blízkého zdroje z paláce si celý proslov princezna z Walesu napsala úplně sama. „Každé slovo napsala ona sama,“ uvedl zdroj magazínu People. A nejen to. Manželka prince Williama i sama rozhodla o tom, kdy bude video zveřejněno.

K TÉMATU: Princezna z Walesu oznámila světu nečekanou zprávu. Přiznala, že se léčí s rakovinou

„Chtěla to oznámit osobně a rozhodnout o tom, kdy nastane správný čas, oznámit tuto zprávu světu,“ doplnil zdroj.

Princ William, který je první v pořadí následnictví na trůn, je podle zasvěcence na svou ženu nesmírně hrdý za odvahu a sílu, kterou prokázala nejen tento týden, ale už od lednové operace.

„William se nyní více než kdy jindy soustředí na to, aby jeho žena měla soukromí, které potřebuje k plnému zotavení, a aby jeho děti byly chráněny před pochopitelným zájmem o novinky, které byly sdíleny,“ dodal zdroj.

Tagy:
nemoc rakovina poděkování královská rodina Kensingtonský palác vyjádření Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Kate Middleton