Žilková prozradila, jestli požádá o rozvod. Psala jí o manželově nevěře sama milenka?

Veronika Žilková a Martin Stropnický v Karlových Varech (2016)

Pokračování kauzy Žilková Stropnický

Veroniku Žilkovou a Martina Stropnického dohnala manželská krize. Přes všechna odhalení, která se v posledních dnech ukázala, zazněla zásadní věta: Herečka o rozvod žádat nebude.

Veronika Žilková se nestačí divit. V rezidenci české ambasády v Izraeli se podle anonymů zdržuje milenka jejího manžela. A to je podle herečky proti všem předpisům. „Rezidence je státní, jedná se o bydlení pro velvyslance, které má velmi přísné podmínky. Například představa, že by tam mohla Martinova dcera trávit prázdniny, nepřipadá v úvahu,“ podotkla Žilková.

Prý pochybuje, že by podřízená užívala rezidenci. „To je dotaz na příslušný odbor,“ dodala. Příslušné odbory – velvyslanectví v Tel Avivu a Ministerstvo zahraničních věcí České republiky – se ovšem k celé záležitosti staví diplomaticky. „Určitě se nebudeme vyjadřovat,“ uvedla Klára Špiler Baizová z velvyslanectví. Obdobně reagovalo ministerstvo zahraničí.

Anonymy upozorňující na podřízenou Martina Stropnického, konzulární asistentku Markétu Horňákovou, údajně nechávaly Veroniku Žilkovou dlouho chladnou. Podle docentky klinické psychologie a autorky knih o lidských vztazích a komunikaci Laury Janáčkové ovšem mohou s ženskou psychikou hodně zamávat.

Vždy existuje riziko

„Všechny anonymy jsou špatné, vzbuzují nejistotu. I když víme, že bychom se jimi zabývat neměli, tak nám ten červíček vrtá a zajímáme se o to, protože chceme mít věci pod kontrolou,“ uvedla. Na dotaz, kdo může anonymní vzkazy psát, nastínila několik příkladů. „Úspěšní lidé mohou mít spoustu přátel i nepřátel, takže to mohou být i neznámí lidé. Mám ale zkušenost, že jsou to většinou ty partnerky-milenky, když chtějí, aby se muž rozhodl mezi ní a manželkou,“ konstatovala.

Milenky se údajně snaží být dokonalé a chápající. „Je logické, že když se ke změně muž nemá, tak si k tomu pomáhají právě tím, že se to manželka dozví a vyhodí ho,“ pokračovala. Jak velkou roli hraje odloučení mezi partnery? „To je vždycky problém, je zde riziko, že přijde jiná žena. Muži jsou vizuálně vzrušiví, bohatí jsou pro ženy lovnou zvěří. Je snazší se na rozchod připravit, než když přijde jako blesk z nebe,“ podotkla.

Bude teď logickým vyústěním manželské krize rozvod? „O rozvodu se nebavíme,“ dodala Žilková s tím, že ona na něj žádost podávat nebude.

Tagy: