Žilková už ví, kvůli komu ji Stropnický opustil. Mladou milenku mi sám přiznal, řekla

Veronika Žilková se jako manželka vrcholného politika Martina Stropnického se herečka Veronika Žilková několikrát osobně setkala s prezidentem Milošem Zemanem.

Žilková promluvila o rozvodu se Stropnickým

Velvyslanec České republiky v Izraeli Martin Stropnický měl skutečně opustit manželku Veroniku Žilkovou kvůli milence. Tvrdí to zdroj deníku Blesk. Zprávu potvrdila i sama herečka.

„Chlubila se, že ho určitě rozvede, dokonce se na to mezi kolegy vsázelo. Za Stropnického prošla výběrovým řízením na vyšší post a od té doby dělá kariéru,“ tvrdí zdroj, který je se zákulisím českého velvyslanectví obeznámen. Podle deníku Blesk se nová partnerka Stropnického jmenuje Markéta Horňáková. Na pracovišti v Tel Avivu funguje už od roku 2016 a je vedena jako konzulární asistentka.

Žilkovou tato zpráva nepřekvapila. Podobné anonymy o jeho vztahu v Izraeli prý dostávala v posledních letech často. „První před třemi lety a v posledních měsících znova. Informovala jsem o nich opakovaně manžela. Dosud to vyvracel,“ uvedla.

Nyní však otočil. „Manžel mi před pár dny tuto mladičkou milenku osobně přiznal. Víc to na žádost manžela nebudu komentovat,“ pokračovala známá herečka. Podle ní je možné, že se s ženou scházel už déle. „Asi bude pravda, že jejich vztah trvá celé tři roky,“ doplnila Žilková.

Žilková plánovala vrátit se s dcerou do Izraele

Podle informací Blesku z Tel Avivu je nový vztah Stropnického na pracovišti veřejným tajemstvím. Spekuluje se také o tom, že Horňáková už dokonce hostí v jeho rezidenci. „Na to, že by jeho podřízená již v rezidenci velvyslance bydlela, nemám co odpovědět. Máme tam s Kordulou stále své osobní věci, protože jsme předpokládaly, že po otevření hranic v březnu 2022 proběhne dle možností návrat za otcem,“ vysvětlila Žilková. „Pokud to tak je, bylo by to proti všem bezpečnostním předpisům, nařízením a diplomatickému protokolu. V rezidenci smí bydlet pouze rodina velvyslance,“ uzavřela herečka.

O tom, že se chce Stropnický rozvést, informoval svou choť před několika týdny e-mailem. „Dostala jsem od manžela e-mail. Stálo v něm, že mě už nemiluje a že se mi omlouvá,“ řekla dříve Žilková ve vyjádření pro deník Blesk.cz.

Veronika Žilková a Martin Stropnický tvořili pár od roku 2004. Svůj vztah stvrdili o čtyři roky později v historické kapli sv. Kláry v pražské Troji. Pro oba to byla již třetí svatba. Žilková má z předešlých vztahů děti Agátu, Vincenta a Cyrila. Stropnický zas dcery Annu a Františku a syna Matěje. Společně pak mají manželé dceru Kordulu.

Tagy: