Herečka Kluková v 83 letech stále pracuje. Senioři to dnes mají s penzí opravdu těžké, říká

Herečka Uršula Kluková, která 17. srpna slaví 83. narozeniny, je známá nejen svým nakažlivým smíchem, ale také tradičním účesem, tmavým mikádem. I ve svém věku je stále pracovně aktivní. Jak prozradila, nic jiného ji ani nezbývá.

Uršula Kluková vystudovala zdravotní školu a původně pracovala jako dětská zdravotní sestra. Jeden čas byla zaměstnaná na oddělení pro pacienty s tuberkulózou. Poté se vydala na uměleckou dráhu a stala se úspěšnou herečkou.

ČTĚTE TAKÉ: Herečka Jaroslava Obermaierová už život v pražském bytě finančně neutáhla. Všechno se strašně zdražuje, říká

Po devětatřiceti letech práce začala pobírat starobní důchod. Zpočátku činil devět tisíc korun, postupem let byl díky valorizaci navýšen na 18 tisíc korun. „Žiju skromně, neutrácím a díky tomu, že stále pracuji, si nemůžu stěžovat. Ale senioři to mají dnes opravdu těžké, když si vezmete, jaký má většina z nich důchod a jak je všechno drahé,“ uvedla pro CNN Prima NEWS.

Elixír mládí? Má své rituály

Kluková žije spokojeným životem a stále je pracovně aktivní. To, že vypadá dlouhá léta stále stejně, přičítá několika faktorům. Třináct let dělala jógu a dodnes má své pravidelné rituály. Ráda a často používá droždí. A to nejen ve formě pomazánek nebo jiných pochutin, ale dělá si z něj i pleťovou masku.

Každé ráno také chodí pravidelně po šungitovém koberečku. „Šungit je kámen života. Věřím v jeho léčivou sílu. Kameny mám zašité do takového koberečku, který mám pod postelí. Když se probudím, rozbalím ho a chodím po něm dvacet minut,“ prozradila Uršula Kluková.

Dvě manželství skončila rozvodem

Prvním manželem Uršuly Klukové byl režisér Pavel Fiala, se kterým má syna Jakuba. Přestože se po devíti letech rozvedli, přátelili se až do jeho smrti. Druhým manželem Uršuly Klukové byl muž, který pracoval jako zvukař. I tento vztah skončil rozchodem. Také s ním dodnes vychází velmi dobře. Dokonce se přátelí s jeho současnou manželkou a jejich dětmi.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zůstal jsem sám, prožívám nejblbější část života, říká komentátorská legenda Jaroslav Suchánek

Tagy: