Klus pečuje o miminko Burešové: Nervózní nejsem, říká. Uspává pomocí speciální metody

Eva Burešová coby Viky je zpátky v seriálu ZOO i se svým synem Péťou a musí se ohánět. Práci má ve firmě i v baru, jenže otec dítěte je pryč, našel si jinou, a tak jí akutně chybí někdo, kdo by pohlídal malého. Jako nejlepší chůva se kupodivu ukáže Filip v podání Tomáše Kluse, který je v soukromí ostřílený trojnásobný táta.

Zdá se, že ten, kdo na malého Péťu nejvíc platí, když nemá u sebe maminku, je Tomáš Klus coby fotograf Filip. V okamžiku, kdy je třeba, nastupuje jako chůva, která to s malým chlapečkem umí na výbornou.

„Ve chvíli, kdy malého dostanu do rukou, přebírám za něj zodpovědnost. Je to ale, jako kdybych hrál se svým dítětem. Díky tomu, že mám za sebou už tři takováhle miminka, nemám pocit, že bych byl  nervóznější v momentě, kdy hraju s ním a kdy s hereckým kolegou. Pro mě je to vlastně stejné, protože člověk se soustředí na to, aby byl v dané situaci co nejpřirozenější,“ popisuje Klus, jak se cítí na place se svými nejmladšími hereckými kolegy.

Prakticky nulové zkušenosti má v tomto případě Michaela Pecháčková, která coby Sid rovněž nastupuje jako chůva. „V tomto ohledu mi chybí praxe. Přiznám se, že když jsem poprvé dostala prcka do náruče, trochu jsem se bála. Moc jsem nevěděla, jak ho správně držet, aby se mu něco nestalo nebo nezačal plakat. Nakonec se to zvládlo, ale zapotila jsem se,“ přiznává herečka.

ČTĚTE TAKÉ: Že by nový gólman? Slávista Kolář a dcera Tvrdíka už znají pohlaví očekávaného miminka

Jakmile se rozezní ateliérem dětský pláč, o který se ale postarají zvukaři, nastoupí na scénu kytara a Filip. To je totiž spolehlivé uspávadlo. „To, jakou písničku hraju, je většinou dáno scénářem. Nějak to vyplývá ze situace a já se tím nechávám pohltit. Jednou se stalo, že jsem přijel pozdě domů a nestihl jsem se ji naučit, tak mi bylo dovoleno, abych zahrál jednu svoji písničku,“ prozrazuje Klus.

O Péťovu roli se dělí dva chlapečci

O hlavního hrdinu Péťu se dělí dva chlapečci, Matyáš a Viktor, a taky panenka. Ta nastupuje v okamžiku, kdy není třeba, aby bylo miminku vidět do tváře, nebo pomáhá hercům při zkouškách. „Nejsem si jistý, jestli ho moje hraní na kytaru zrovna uklidňuje, ale rozhodně ho to zaujme. Pokud na něj není dítě zvyklé z domova, tak nevím, jestli se uklidní, ale každopádně ho uhrane a udrží na nějakou dobu pozornost,“ prozrazuje tajemství Klus. V okamžiku, kdy se rozezní kytara, se opravdu malý Péťa na zpěváka pověsí očima a soustředěně ho pozoruje.

Seriál ZOO má za sebou 100 dílů. Co všechno se stihlo odehrát, kolik herců už se na seriálu podílelo nebo kolik stran scénářů si toto jubileum vysloužilo? Tady jsou odpovědi:

  • ZOO se natáčí ve dvou ateliérech, ve kterých jsou postavené všechny byty hlavních hrdinů, kanceláře zoo, firma Novotných a zázemí pro zoo nebo bar. Všechny exteriéry ZOO se natáčí v Safari parku ve Dvoře Králové.

  • K natočení 100 dílů bylo vytvořeno 17 natáčecích plánů, což pro herce znamenalo, že na place strávili 343 natáčecích dní. Doposud herci natočili 4 200 obrazů a autoři napsali na 12 000 stránek textu.
  • V seriálu si dosud zahrálo celkem 572 herců v rolích hlavních, vedlejších a epizodních a v průměru se natočilo 16 800 klapek.
  • V kostymérně byste našli na 2 765 kusů kostýmů. Nejvíc jich mají Michaela Pecháčková a Eva Burešová, které obohatily šatník o Lady X a Y. Speciální kousky mají i dvojčata, kterým se musí nakupovat jedno oblečení ve dvou variantách.
  • Své si už v seriálu ZOO odehrály žirafy, hadi, želvy, slon, nosorožec, hrošíci, plameňáci, papoušci, pes a hrdinové psího útulku a také spousta obyvatel Safari parku ve Dvoře Králové.
  • Nejnebezpečnější natáčení probíhalo se slonem, kterému Michaela Pecháčková prováděla zvířecí pedikúru.
  • Michaela se postarala i o nejpřekvapivější klapku. Náhodou. Za úkol měla projíždět vozíkem po cestách v zoo, jenže herečka nemá s řízením žádné zkušenosti. Scéna byla celkem náročná, měla jet rychle, vyhýbat se seriálové mámě Sabině Laurinové a Davidu Gránskému a do toho prudce zatáčet. Nepodařilo se a herečka s vozíkem skončila v ptačí voliéře. Po prvotním šoku přišel úsměv, pohlazení od seriálové mámy, objetí od štábu a slib, že od této chvíle bude mít dublérku.

Tagy: