Konec jedné éry, Alžběta II. po letech změnila tradiční účes. Sladké, píší lidé

Britská královská rodina je známá tím, že si potrpí na tradice. Proto bylo pro mnohé překvapením, když viděli nejnovější fotografie královny Alžběty II. Netradičně na nich totiž byla zachycena s novým účesem. Rozdíl je minimální, ale znatelný. Britská panovnice má sestřih kratší. Mnozí její nový vzhled chválí, někteří se pouze ptají, co za změnou léta známého účesu stojí.

Ke královně neodmyslitelně patří oddanost, a to nejen k národu, ale také k osobnímu stylu, který se u ní mění pouze minimálně. O to větší šok pro některé lidi bylo, když spatřili fotografie královny z poslední doby, podotkl web Cosmopolitan. Ještě na oslavách k jejímu jubileu měla vlasy upravené tak, jako vždy – krátké, ale načechrané. Navíc měla tradiční klobouček.

Jak lidé na novinku reagují?

Minulý týden se však po setkání královny s arcibiskupem z Canterbury Justinem Welbym a guvernérkou Nového Jižního Walesu Margaret Beazleyovou ve Windsoru lidé pozastavovali nad viditelně kratším účesem britské panovnice. Vlasy má Alžběta II. sestříhané zejména po stranách, čímž účes ztratil svou typickou načechranost.

Fotografie s novým účesem se objevily na oficiálním instagramovém účtu královské rodiny. Lidé proto neváhali na sestřih královny zareagovat, čímž naprosto zastínili samotná setkání či letní květinové šaty, jež si Alžběta II. oblékla, píše web Elle.

„Změnila účes! Jak sladké,“ napsala jedna z uživatelek a další dodávají, že nový účes na panovnici „zkrátka milují“. Někteří se naopak nad nečekanou změnou u královny pozastavovali. „Oh... má jinačí vlasy,“ uvedl další uživatel. Jiní mnohdy nevěřili svým očím, a tak se jen ptali: „Nechalo se Její Veličenstvo ostříhat?“

Nejčastěji však lidé informují, že si změny v jejím účesu všimli a změnu kvitují. Pouze si však pokládají otázku, proč 96letá panovnice upustila od tradice. Odpověď s největší pravděpodobností zná její stylistka Angela Kellyová. Ta nyní sepsala knihu, kterou jí schválila sama královna a ve které odkryje zajímavosti z Buckinghamského paláce a především ze stylingu britské panovnice.

Tagy: