Vévodkyně Kate, jak ji neznáte. Po představení prvního portrétu s Williamem se odvázala

Vévodkyně Kate a princ William opět ukázali, že ačkoliv patří ke šlechtě, rádi se pobaví jako „obyčejní“ lidé. Během návštěvy města Newmarket si vesele kopali do míče, jedli čokoládu a popíjeli pivo. V kopané čtyřicetileté vévodkyni nezabránily ani boty na klínku. Nežinýroval se ani její manžel. Královský pár ve čtvrtek navštívil také cambridgeské Fitzwilliamovo muzeum, kde byl veřejnosti představen jejich první společný portrét.

Vévodové z Cambridge ve čtvrtek navštívili dostihovou dráhu v Newmarketu u příležitosti oslav Dne hrabství Cambridgeshiru. Bylo znát, že si pobyt na čerstvém vzduchu velice užívali. Během akce si povídali s místními a dokonce si párkrát vystřelili míčem do branky. „Bude to těžké, protože mám na sobě podpatky,“ řekla vesele před vykopnutím Kate, která je velkou milovnicí sportu. „Zvládl jsi to lépe než já,“ řekla poté chlapci, který hrál s ní.

Pozadu nezůstal ani její manžel, který si hru také zkusil nehledě na to, že měl na sobě oblek a semišové boty. Vévodové poté zvesela zamířili k stánkům, u kterých se zchladili studeným pivem a ochutnali také čokoládu, píše britský deník Mirror.

Kromě sportu má Kate velmi blízko také k dětem a když si během akce všimla ženy, která držela v náručí miminko, zeptala se jí, zda si ho může pochovat. „Miluji děti,“ řekla vévodkyně. „Užijte si dnešní den a užijte si své děti,“ popřála mamince vévodkyně, když jí dítě vracela.

Vévodové měli napilno

Vévodové měli ve čtvrtek skutečně napilno. Kromě Newmarketu totiž navštívili ještě dětskou nemocnici v Miltonu. Manželé hovořili s odborníky a rodinami, které služby nemocnice využívají. Seznámili se například s párem, jejichž dcera trpí vzácným genetickým onemocněním. Holčička zrovna spala a když její rodiče vévodům nabídli, že ji vzbudí, královský pár ihned odmítl. „Prosím, nebuďte ji. Víme, co se stane, když probudíte spící dítě,“ uvedla Kate.

Královský pár ve čtvrtek navštívil také cambridgeské Fitzwilliamovo muzeum, kde byl veřejnosti představen jejich první společný portrét. Autorem díla je renomovaný britský malíř Jamie Coreth. Vévodkyně Kate je vyobrazena ve smaragdově zelených šatech se střevíčky stejné barvy, William má tmavý oblek a modrou kravatu, jednu ruku drží ležérně v kapse. Coreth řekl, že namalovat tento portrét pro něj bylo „největším privilegiem v životě“, uvádí britská BBC na svých internetových stránkách. Uvedl také, že se snažil, aby obraz vyvolával „pocit rovnováhy mezi jejich soukromým a veřejným životem“.

Tagy:
Velká Británie pivo královská rodina fotbal William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu