Květiny, svíčky i slzy. Fanoušci si na Malvazinkách připomínají Gottovy nedožité 85. narozeniny

Lidé vzpomínají na Karla Gotta.

Desítky lidí se sešly u hrobu Karla Gotta

Lidé si připomínají nedožité 85. narozeniny zpěváka Karla Gotta. Hrob na pražských Malvazinkách navštívily nedělního od rána desítky fanoušků. Na místo posledního odpočinku pokládají květiny, zapalují svíčky, někteří se u hrobu fotí. Gott zemřel 1. října 2019, léčil se s akutní leukemií.

„Dneska jsme sem přišli vzpomenout na Karla Gotta a sešli jsme se tu i jako klub Karla Gotta, který máme založený už 50 let. Lidem hrozně pomáhal, jak zpěvem, tak tím, jak se choval k fanouškům,“ řekla jedna ze žen, která přišla na hřbitov kolem poledne. I ona na hrob položila květiny a zapálila svíčku.

Sledujte speciál Karel Gott 85: O společné zážitky se podělí například Michal David

Někteří fanoušci projevili na místě emoce a plakali. „Přišla jsem, protože mám Gotta ráda a hlavně kvůli babičce, aby tady nebyla sama,“ sdělila jedna z příchozích, která přišla se svými prarodiči položit květiny. Další uvedli, že se po uctění památky chystají zavzpomínat na Karla Gotta v kavárně Čas, kam zpěvák dříve chodil. „Byl to hrozně výjimečný člověk,“ sdělil jiný z fanoušků.

Odkaz Gotta letos připomene i velký vzpomínkový koncert, a sice 5. listopadu v pražské O2 areně. Na akci s názvem Karel Gott – jeho písně žijí dál! zazpívají Lucie Bílá, Michal David nebo Richard Krajčo.

Karel Gott zemřel 1. října 2019. Legendě české populární hudby, která ovlivnila několik generací posluchačů, bylo 80 let. Fanoušci se mohli s oblíbeným zpěvákem rozloučit 11. října 2019 v paláci Žofín, kam přišlo zhruba 49 tisíc lidí. O den později se konala zádušní mše ve svatovítské katedrále, kam dorazili příbuzní, přátelé, spolupracovníci, politici, zpěváci, herci, sportovci a další pozvaní hosté. Tento den byl i dnem státního smutku.

CNN Prima NEWS odvysílá v neděli večer velký speciál k nedožitým narozeninám mnohonásobného Zlatého slavíka. Těšit se na něj můžete od 20:15 hned po pořadu Showtime. Ve speciálním vysílání zavzpomínají na milovaného zpěváka jeho blízcí a přátelé. Můžete se těšit na dojemné příběhy a vzpomínky od těch, kteří Gotta znali nejlépe.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zpěv Karla Gotta mi dal emoci, kterou jsem potřeboval, řekl Vémola po triumfu nad Véghem

Tagy: