František Ringo Čech o slavných vrstevnících: Nepochopím, proč si v sedmdesáti dělají děti

Svérázný umělec František Ringo Čech, který 9. července slaví 81. narozeniny, promluvil o svých slavných uměleckých vrstevnících. Nechápe, proč si v seniorském věku pořizují mladé přítelkyně a s nimi děti, uvedl pro CNN Prima NEWS.

Karel Gott, Karel Šíp, Petr Janda. To je jen stručný výčet blízkých přátel Františka Ringo Čecha, kteří v seniorském věku založili rodinu s výrazně mladšími ženami. Pochopení pro ně nemá. „To je jen strach ze smrti, oddalování stáří. Je teda fakt, že s malým dítětem ožiješ, ale to ožiješ i vedle vnuka. Na to si nemusíš pořizovat v sedmdesáti letech miminko. Je to nezodpovědnost. Ty děti zažijí své tatínky už jenom jako dědečky. Nepochopím to,“ říká Čech.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Zpěvák Petr Kolář prodal svůj luxusní dům za 22 milionů korun. Odstěhoval se na venkov

Nikdy se nerozvedl. S manželkou žijí léta odděleně

On sám se během života ženil pouze jednou. S manželkou, bývalou baletkou Magdou, s níž má dvě děti: dceru Margaretu a syna Michaela, už ale dlouhá léta nežije. „Celý život jsem ženatej. Akorát spolu nežijeme a máme každý svůj život. Jak říkával doktor Plzák, rozvádějí se jen amatéři. Manželství – to je ekonomická jednotka. Vždycky je dobré, když jsou na to dva. Lidé by se neměli rozvádět,“ míní Ringo.

Silikonová prsa? Hezký, než si na to člověk sáhne

S despektem pohlíží na vylepšování ženských těl pomocí plastických operací. „Tak třeba silikonová prsa. Je to hezký do chvíle, než si na to člověk sáhne. Zkušený chlap tu boží hmotu pozná. Prsní svalovina se nedá ničím nahradit. Všechno ostatní pryč! I ten pohyb a mlaskavý zvuk koz, když žena běží, je patrný! Ten plast se ale nehýbe! Lituju dnešní mladé lidi. Je to jako lízat zmrzlinu přes gumu,“ glosuje umělec, který je pověstný svými svéráznými výroky.

Odpor k alkoholu má díky otci

Mezi jeho neřesti dlouhá léta patřilo kouření. „Třicet let jsem kouřil šedesát denně. V roce 1991, kdy jsem byl na výstavě v Paříži, se mi ale udělalo tak strašně zle, že jsem myslel, že umřu. Tam jsem s tím seknul a od té doby si už nezapálil,“ konstatuje František Ringo Čech.

Na rozdíl od mnoha jiných hudebníků má k alkoholu celoživotní odpor. „Můj táta byl barový muzikant a rád kalil, takže mu bylo dost často blbě. Když jsme to s bráchou už jako malí kluci viděli, vypracovali jsme si averzi k alkoholu. Takže ho dodnes fakt nemusím,“ dodává Čech.

V současné době žije poklidným životem. Zpovzdálí sleduje politické dění, stále maluje obrazy, po republice občas jezdí se svým divadlem a užívá si svých milovaných vnoučat.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Krampolovi už v nemocnici hrabalo, prozradila jeho kamarádka. Přestěhoval se do nového bytu

Tagy: