Mám bezvadnou ženu, říká Laco Déczi o manželce. Popsal i jejich kuriózní seznámení

Jazzový vulkán Laco Déczi srší energií i v 84 letech.

Nenechte si ujít Laca Deczieho v pořadu Povídej

Laco Déczi patří ke špičkám jazzové hudby. Pochází ze slovenského Bernolákova, v 80. letech ale emigroval do USA. Do Česka se vrací každý rok se svým turné. Po jeho boku stojí jeho manželka Catherine. Jak sám o ní říká, „je bezvadná“. V pořadu Povídej na CNN Prima NEWS pak barvitě popsal jejich seznámení.

Kromě svého hudebního nadání je světově proslulý jazzový trumpetista také známý tím, že si ve veřejném prostoru příliš nebere servítky. „S manželkou jsme se potkali před dvaceti lety v Ústí nad Labem. Její bývalý manžel je totiž můj kamarád. Přitáhl ji na jednu akci. Povídali jsme si a pak šli do baru, ve kterém jsme se opili. Já byl ožralý jak motyka a ona také. Tak jsem si říkal, že ji zatáhnu na hotel, opráším a hotovo,“ zavzpomínal na seznámení se svou budoucí partnerkou Déczi.

Na hotel ji sice odvedl, večer ale nakonec neskončil podle jeho představ. „Vůbec nic se nedělo. Ráno jsme se vzbudili, měl jsem zelený ksicht a motala se mi hlava, hrůza. Ona na tom byla podobně a když jsme vyšli ven z hotelu, pozvracela se. Poté se mi začala hned omlouvat,“ popsal 84letý trumpetista.

Z menšího faux pas si hlavu zřejmě nedělal. „Říkal jsem jí, ať se mi vůbec neomlouvá. Poté jsme se asi měsíc neviděli. Pak jsem jí zavolal a začali jsme se scházet. Dnes to máme tak, že když je jeden nemocný, vycítí to i ten druhý,“ vylíčil známý hudebník.

Laco Déczi je podruhé ženatý a má celkem tři syny. Poprvé se oženil v roce 1965 s Milenou a týž rok se jim narodil syn Vaico. Ze vztahu s přítelkyní Monikou má syna Štěpána. Třetího potomka Petera přivedl na svět s Tchajwankou Wanli Fanchiangovou v USA.

S Catherine, která má z prvního manželství dcery Katrin a Barbaru, se oženil v roce 2010 ve Spojených státech. „Mám bezvadnou ženu. O všechno se postará a vybaví všechny desky, které děláme,“ pochválil svou partnerku Déczi.

S komplimenty nešetřila ani ona. „Nedělá si nic z toho, co o něm kdokoliv říká, doma je úplně jiný. Vůbec není takové hovado, jak je prezentovaný. Je to srdcař v hrubém obalu. Zlatíčko,“ pochválila Catherine manžela.

Podle ní je Laco v duši romantik. „Nosí mi květiny. Když ráno vstanu, přinese mi kafe a natrhá polní kytky. Dokáže složit pugét i z kusu plevele. Je romantik,“ řekla Catherine.

Laco Déczi žije od roku 1986 v USA, kam emigroval přes západní Německo. Ve Spojených státech vystupuje zpravidla v New Yorku a okolí. Hrával s mnoha skvělými jazzovými muzikanty, například s Elvinem Jonesem, Billem Watrousem nebo Juniorem Cookem. Do Česka, kde žil od roku 1962 až do emigrace, se pravidelně vrací.

Celý rozhovor sledujte v pořadu Povídej v neděli 2. října ve 21:25 na CNN Prima NEWS.

Tagy: